ALERGII. Numarul aler­giilor alimentare poate sca­dea drastic daca micutii sunt hraniti la san in pri­me­le trei luni de viata, arata un studiu american. Pentru ca efectul alaptatului sa fie cat mai benefic, mamele ar trebui sa evite pe timpul sar­ci­nii consumul de arahide. De asemenea, pana la varsta de sase luni copilul nu ar trebui sa consume hrana solida, iar pentru ca alergiile la anumi­te alimente sa nu apara este indicat ca ouale si laptele sa fie introduse in alimentatie dupa varsta de un an. Cercetatorii au mai aratat ca alergiile la anumite alimente sunt precursoarele unor boli ale aparatului gastroinstes­ti­nal sau ale unor afectiuni dermatologice.   PROIECTE. Oficiul Ju­de­tean pentru Protectia Con­sumatorilor (OJPC) Te­leor­man a lansat ieri proiectul "ANPC Junior", ce are drept scop orientarea activi­ta­tii in­s­titutiei catre educarea mi­ci­lor consumatori. Cu acest pri­lej, inspectorul-sef ad­junct al oficiului, Mirela Cris­­tina Savu, a declarat ca Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatori­lor a fost creata in vederea prevenirii si comba­te­rii practicilor care dau­nea­za sa­na­ta­tii, securitatii sau in­tereselor economice ale con­sumatorilor.