In plin scandal al infractiunilor savarsite de romani pe teritoriul statului italian, autoritatile de la Roma au anuntat ca alti doi conationali de-ai nostri au fost arestati. Unul a fost prins dupa ce a incercat sa intre in Peninsula cu 16 kilogram
In plin scandal al infractiunilor savarsite de romani pe teritoriul statului italian, autoritatile de la Roma au anuntat ca alti doi conationali de-ai nostri au fost arestati. Unul a fost prins dupa ce a incercat sa intre in Peninsula cu 16 kilograme de heroina, iar altul, dupa ce a violat o italianca. Politistii romani detasati in italia au ajutat, in ultima saptamana, la arestarea a nu mai putin de 25 de infractori romani, fiind destructurata si o retea de criminalitate informatica aflata in vizorul autoritatilor de mai bine de doi ani.

Autoritatile italiene au arestat un sofer de tir roman care transporta 16 kilograme de heroina pura. Tir-ul ramasese in pana in partea italiana a tunelului Mont Blanc, care face legatura intre Franta si Italia. Ofiterii italieni au intervenit dupa ce au observat un nor de fum in tunel si au devenit suspiciosi cand au observat agitatia soferului. Potrivit autoritatilor, drogurile proveneau, cel mai probabil, din Olanda, si erau ascunse intr-un transport de componente electronice.

Un alt roman, in varsta de 29 de ani, care si-a recunoscut partial vina, a fost arestat pentru ca ar fi violat o tanara din Pisa. Barbatul este suspectat ca ar fi violat o italianca in varsta de 20 de ani, pe care a intalnit-o intamplator, la mijlocul saptamanii trecute, in cartierul rezidential Piagge.

Romanul, care se pare ca ajunsese in Italia in urma cu cateva zile, a fost inchis pe baza descrierii facute de victima. Tanarul a agresat-o pe italianca, a violat-o si a amenintat-o cu un cutit. Presupusul agresor a fost arestat vineri noaptea.

Ce fac politistii romani in Italia
Pe langa participarea la actiuni operative, politistii romani detasati in Italia au realizat 140 de verificari cu privire la cetatenii romani, fiind sprijiniti in acest demers de lucratori ai Centrului de Cooperare Politieneasca Internationala din cadrul MIRA. Prin aceeasi procedura au fost solutionate si 26 de cereri de asistenta, formulate, de aceasta data, de politistii din Romania, care vizau cetateni romani cautati pe teritoriul italian. De asemenea, printre activitatile desfasurate in perioada 12-16 noiembrie de politistii romani detasati in Italia se numara si o serie de traduceri din limba romanes, care insumeaza 54 de ore.

Gruparea 'Informaticianul>>, prinsa dupa doi ani
Una dintre actiunile operative la care au participat ofiterii romani este destructurarea unei retele de criminalitate informatica care actiona pe raza a trei orase italiene - Verona, Brescia si Vicenza - fiind arestati 12 cetateni romani. Operatiunea, care s-a finalizat saptamana trecuta, a fost initiata acum doi ani de atasatul roman de interne in Italia. Astfel, in cursul saptamanii trecute, in urma a 70 de perchezitii domiciliare, a fost desfiintata reteaua formata din 54 de persoane (53 de romani si un italian), fiind descoperita aparatura folosita pentru comiterea faptelor. Ca mod de operare, gruparea era organizata circular, din trei componente, respectiv una de confectionare a instrumentelor bancare false, una de coordonare si una de actiune propriu-zisa.

Prima componenta - cea de confectionare a cartilor de credit - revenea unei singure persoane, un informatician. Acesta realiza dispozitive de copiere a seriei si PIN-ul cartilor de credit, comandand componentele care ii erau necesare unei astfel de operatiuni prin intermediul Internetului. A doua componenta - cea de coordonare - era reprezentata de un roman care conducea intreaga operatiune. El primea dispozitivele de la informatician si le dadea celorlalti membri ai retelei, denumiti „soareci“. A treia componenta - cea de actiune propriu-zisa - era constituita din „soareci“. Acestia intrau in magazine, se ascundeau si ramaneau acolo pana dupa momentul inchiderii. Pe timpul noptii, amplasau dispozitivele si ramaneau ascunsi pana dupa ora deschiderii magazinelor, astfel incat sa poata iesi nevazuti printre oamenii veniti la cumparaturi. In cursul zilei, informatiile cardurilor celor care achitau in acest fel erau citite si stocate in dispozitivul respectiv, iar ulterior era „recuperat“ prin acelasi procedeu prin care fusese amplasat.

5.000 de persoane prejudiciate
Cercul se inchidea tot la informatician. Acesta imprima informatiile din dispozitiv pe carti de credit in alb, prin folosirea lor fiind prejudiciate peste 5.000 de persoane. In urma actiunii comune romano-italiana, au fost arestati 12 dintre membrii retelei, sapte au fost dati in urmarire, ceilalti fiind cercetati in stare de libertate. Intreaga operatiune, care s-a intins pe parcursul a doi ani, a fost desfasurata cu implicarea directa a atasatului roman de afaceri interne din Italia.

Franta:Romani arestati pentru ca isi traficau copiii
Doua familii de romani s-au ales cu dosare penale in Franta, dupa ce au incercat sa-si vanda copiii minori.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.