Foradex Bucuresti va transfera subsidiarei Foradex Invest, firma nou infiintata, mai multe imobile situate in Capitala si in judetele Prahova, Timis si Ilfov, pentru suma totala de 19,01 milioane euro, operatiunea urmand sa fie aprobata de actionari
Foradex Bucuresti va transfera subsidiarei Foradex Invest, firma nou infiintata, mai multe imobile situate in Capitala si in judetele Prahova, Timis si Ilfov, pentru suma totala de 19,01 milioane euro, operatiunea urmand sa fie aprobata de actionari pe 17 decembrie, transmite Mediafax.
Imobilul cu valoarea cea mai ridicata in cadrul tranzactiei este cel din Bucuresti, evaluat la 10,2 milioane euro, iar celelalte sunt situate in Boldesti-Scaieni si Ploiesti (judetul Prahova), Cernica (judetul Ilfov) si Timisoara (judetul Timis).
Consortiul alcatuit din firmele Amteck Investitii, Cuprom si Ipronef a achizitionat, in luna septembrie, de la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) un pachet de 84,34% din actiunile Foradex, pentru 193,37 milioane lei (58,59 milioane de euro).
Actionarii Foradex au aprobat saptamana trecuta infiintarea firmei Foradex Invest, care va contracta de la Alpha Bank Romania un credit de investitii de pana la 29 milioane euro si majorarea capitalului social cu 4,8 milioane lei, la 15,99 milioane lei, prin emiterea a 1,92 milioane actiuni cu valoarea nominala de 2,5 lei pe titlu.
In aceeasi sedinta au mai fost aprobate plata datoriilor restante ale Foradex catre fostul actionar majoritar, AVAS, dar si schimbarea componentei Consiliului de Administratie. Noii membri sunt Horia Simu, presedintele producatorului de cupru Cuprom, Eusebiu Cusnir si Mihail Smarandescu, directorul general al companiei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.