Cand Eva Peron a murit de cancer in 1952 la doar 33 de ani, funeraliile sale au fost neasemuite, comparate doar cu inmormantarea - care a avut loc mult mai tarziu - a printesei Diana.
Acum insa, o pensionara a produs valuri de interes dupa ce a
Cand Eva Peron a murit de cancer in 1952 la doar 33 de ani, funeraliile sale au fost neasemuite, comparate doar cu inmormantarea - care a avut loc mult mai tarziu - a printesei Diana.
Acum insa, o pensionara a produs valuri de interes dupa ce a declarat ca ea este fiica nelegitima a Evei - cea despre care admiratorii ei spuneau ca nu a avut nici un copil. Nilda Quartucci, de 67 de ani, care traiestre la Buenos Aires, pretinde ca s-a nascut in timp ce Eva incepea sa castige faima, si, momentul in care a venit pe lume, iubitul de atunci al Evei a luat-o de langa mama, careia i-a spus ca fiica ei a murit la nastere.
Nilda a cerut permisiunea ca trupul Evei Peron sa fie exhumat astfel incat sa se poata preleva mostre ADN, insa Curtea de Apel din Argentina a refuzat sa aprobe aceasta idee. Nilda acuza ca acest refuz are motivatii politice din partea Peronistilor actuali care si-au creat un partid pe imaginea Evei Peron. Daca povestea Nildei e reala, autoritatile vor trebui sa se lupte cu dintii sa ocroteasca imaginea aproape sfanta a celei care e cunoscuta in lume ca fiind Evita. "Stiu de ani de zile ca sunt fiica Evitei. Insa in urma cu multi ani as fi reprezentat cu adevarat o mare problema pentru ea, pentru ca venise la Buenos Aires sa devina o actrita renumita nu sa ramana insarcinata. Acum, din nefericire, nu pot face nimic sa demonstrez ca sunt adevarata ei fiica, pentru ca nu am acces la nici o mostra de ADN. Tot ce vreau este sa se afle ca sunt fata ei. Nu vreau nici banii, nici proprietatile ei", a declarat Nilda.
Una dintre dovezile Nildei este declaratia mamei sale adoptive, dansatoarea Felisa Bonorino, care a marturisit adevarul chiar inainte de moartea sa.
Felisa a scris: "Tatal tau a zis ca te-a adus de la spital si a pus numele noastre pe certificatul tau de nastere. Am fost de acord. Ulterior mi-a spus ca tu esti fiica Evitei".
Nilda crede ca Evita a avut o relatie cu tatal ei, boxerul si actorul Pedro Quartucci, cu care a si jucat in doua filme. Maria Succarat, care a intervievat mai multi prieteni ai Evitei perntru cartea sa "Viata sentimentala a Evitei Peron", este convinsa ca Nilda este fiica Evei Peron. "Pedro si Felisa s-au chinuit mult sa aiba copii. Apoi Pedro a lasat-o pe Evita insarcinata. Nilda s-a nascut intr-un spital clandestin, in prezenta lui Pedro. Evei i s-a spus ca e sanatoasa dupa nastere, dar ca fiica ei a murit". Succarat crede ca Pedro era hotarat sa nu-si ruineze cariera din cauza aventurii cu Evita, mai ales ca rezultase un copil din relatia lor.
"Astfel, copilul a ajuns direct in bratele sotiei lui" a mai afirmat Maria Succarat. Ulterior, Eva s-a casatorit cu Juan Peron, pe cand ea avea 25 de ani, iar el 45. Prima data cand Nilda a auzit ca ar fi fiica Evitei a fost in 1966 cand deja era casatorita si avea doi copii. Sotul ei, Isaur, i-a spus ca tatal ei i-a marturisit cine e adevarata mama a Nildei. Acum, femeia crede ca singura ei sansa este aparitia unui martor care sa aduca noi dovezi in sprijinul afirmatiilor ei. "Tot ce vreau este sa se afle adevarul. Faptul ca a avut o fiica nu inseamna ca mama nu va mai fi in continuare Evita". (B.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.