Electrica vrea sa achizitioneze, prin licitatie deschisa, contoare de energie electrica, produse care vor fi livrate filialelor Muntenia Nord, Transilvania Nord si Transilvania Sud, investitie cu o valoare estimata la 50 de milioane de lei (14,43 mil
Electrica vrea sa achizitioneze, prin licitatie deschisa, contoare de energie electrica, produse care vor fi livrate filialelor Muntenia Nord, Transilvania Nord si Transilvania Sud, investitie cu o valoare estimata la 50 de milioane de lei (14,43 milioane de euro), inclusiv TVA.
Contractul este impartit in 11 loturi si presupune achizitia a 298.618 de contoare.
Compania asteapta ofertele sau cererile de participare ale firmelor interesate pana la 28 decembrie si va finanta achizitia din surse proprii. Durata de desfasurare a contractului este de 11 luni de la data atribuirii.
Distribuitorul de energie controlat de stat mai detine in portofoliu trei filiale de distributie si furnizare a energiei, respectiv Transilvania Nord, Transilvania Sud si Muntenia Nord.
Statul a privatizat, din 2004 pana in prezent, patru filiale Electrica, respectiv Banat, Dobrogea, Moldova si Oltenia, preluate de grupul italian Enel, E.ON Germania si compania ceha CEZ. Cea mai mare filiala a Electrica, Muntenia Sud, a fost preluta in luna iunie de Enel, dupa o amanare de un an. Transferul de proprietate nu a avut inca loc, iar operatiunea ar putea avea loc la inceputul anului viitor.
Electrica, impreuna cu filialele neprivatizate si Electrica Muntenia Sud, a inregistrat in primele noua luni o cifra de afaceri consolidata de 4,76 miliarde de lei, mai mare cu 11% fata de nivelul din perioada similara din 2006, si un profit brut de 174,4 milioane lei, in scadere cu 43,4%. Veniturile totale s-au ridicat la 4,95 miliarde de lei, iar cheltuielile au totalizat 4,78 miliarde de lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.