Electrica vrea sa achizitioneze, prin licitatie deschisa, contoare de energie electrica, produse care vor fi livrate filialelor Muntenia Nord, Transilvania Nord si Transilvania Sud, investitie cu o valoare estimata la 50 de milioane de lei (14,43 milioane de euro), inclusiv TVA.
Contractul este impartit in 11 loturi si presupune achizitia a 298.618 de contoare.
Compania asteapta ofertele sau cererile de participare ale firmelor interesate pana la 28 decembrie si va finanta achizitia din surse proprii. Durata de desfasurare a contractului este de 11 luni de la data atribuirii.
Distribuitorul de energie controlat de stat mai detine in portofoliu trei filiale de distributie si furnizare a energiei, respectiv Transilvania Nord, Transilvania Sud si Muntenia Nord.
Statul a privatizat, din 2004 pana in prezent, patru filiale Electrica, respectiv Banat, Dobrogea, Moldova si Oltenia, preluate de grupul italian Enel, E.ON Germania si compania ceha CEZ. Cea mai mare filiala a Electrica, Muntenia Sud, a fost preluta in luna iunie de Enel, dupa o amanare de un an. Transferul de proprietate nu a avut inca loc, iar operatiunea ar putea avea loc la inceputul anului viitor.
Electrica, impreuna cu filialele neprivatizate si Electrica Muntenia Sud, a inregistrat in primele noua luni o cifra de afaceri consolidata de 4,76 miliarde de lei, mai mare cu 11% fata de nivelul din perioada similara din 2006, si un profit brut de 174,4 milioane lei, in scadere cu 43,4%. Veniturile totale s-au ridicat la 4,95 miliarde de lei, iar cheltuielile au totalizat 4,78 miliarde de lei.