Agentia Domeniului Statului (ADS) intentioneaza sa transfere peste 1.500 de hectare de teren agricol de la Statiunea de Cercetare Agricola Lovrin, din judetul Timis, catre comisiile de fond funciar, pentru a sprijini punerea in posesie a persoanelor
Agentia Domeniului Statului (ADS) intentioneaza sa transfere peste 1.500 de hectare de teren agricol de la Statiunea de Cercetare Agricola Lovrin, din judetul Timis, catre comisiile de fond funciar, pentru a sprijini punerea in posesie a persoanelor ale caror pamanturi au fost confiscate abuziv de comunisti.

In acest scop, presedintele ADS, Daniel Dragan, s-a deplasat in Timis, unde, impreuna cu prefectul Ovidiu Draganescu, a cautat solutii pentru ca retrocedarile de teren in acest judet sa se incheie in cel mai scurt timp. „Am venit la Timisoara pentru a-i asigura pe cetatenii timiseni de toata disponibilitatea si de tot sprijinul legal pe care institutia pe care o conduc il poate acorda. Cele mai mari ingrijorari si nemultumiri sunt la Lovrin. Prioritatea ADS este restituirea proprietatilor funciare. Din cele 2.000 de hectare, de cat dispune statiunea de cercetare din Lovrin, se vor asigura peste 1.500 pentru administratiile din Gottlob, Tomnatic si Lovrin, pentru finalizarea retrocedarilor“, a anuntat Daniel Dragan. Seful ADS spune ca cercetarea stiintifica de la baza Lovrin nu va fi afectata de aceasta schimbare, intruc&a circ;t ii vor ramane 500 de hectare la dispozitie, plus posibilitatea de a lua in arenda alte terenuri. „Este foarte importanta si cercetarea agricola, o sustin, dar sa nu uitam ca proprietatea sta la baza economiei durabile. Nu va fi deranjata cu nimic functionarea statiunii, deoarece terenul poate fi in continuare exploatat“.

In schimb, statul va solicita plata taxei de redeventa statiunii de cercetare, lucru care nu s-a intamplat pana acum. „Redeventa, acolo, este zero.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.