AVIOANELE NATO OCOLESC RO­MANIA. Ungaria a acordat Aliantei Nord-Atlantice dreptul sa foloseasca o baza aeriana pentru transportul strategic al flotei aeriene. NATO a decis sa isi stabileasca baza in orasul Papa (Ungaria), alte doua locali
AVIOANELE NATO OCOLESC RO­MANIA. Ungaria a acordat Aliantei Nord-Atlantice dreptul sa foloseasca o baza aeriana pentru transportul strategic al flotei aeriene. NATO a decis sa isi stabileasca baza in orasul Papa (Ungaria), alte doua localitati candidate fiind Ramstein (Germania) si Constanta (Romania), a anun­tat ministrul ungar al Apararii, Imre Szekeres, citat de Media­fax. Decizia con­fir­ma faptul ca Unga­ria este un partener ex­perimentat, competent si de incredere, declara am­basadorul SUA la Bu­da­pes­ta, April H. Foley. Potrivit unor informatii date publicitatii de NATO, Alianta va muta la Papa trei dintre cele patru avi­oa­ne de transport Boeing C-17 Globemaster III, foarte importante in transportul mi­li­tari­lor NATO in Irak si Afga­nistan si in fur­ni­zarea de ma­te­rial logistic ba­­zelor din zo­nele de conflict. In urma proiectului, nu­marul locurilor de mun­ca nou create pentru civilii maghiari este intre 300 si 500. Aeroportul de la Papa a fost deja renovat, NATO investind aici cel putin 32 de milioane de euro.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.