Cifra de afaceri a producatorului de textile Braiconf Braila s-a mentinut in primele noua luni la un nivel apropiat de cel din intervalul similar din 2006, la 33,58 milioane lei (10,1 mil. euro), in conditiile in care vanzarile pentru export au o pon
Cifra de afaceri a producatorului de textile Braiconf Braila s-a mentinut in primele noua luni la un nivel apropiat de cel din intervalul similar din 2006, la 33,58 milioane lei (10,1 mil. euro), in conditiile in care vanzarile pentru export au o pondere de 78%. In intervalul ianuarie-septembrie 2006, compania a raportat afaceri de 33,6 milioane lei. Vanzarile realizate pe piata interna au cumulat in primele noua luni ale acestui an 7,32 milioane de lei, se arata in raportul financiar al firmei remis, vineri, pietei Rasdaq.
Pierderile Braiconf s-au diminuat in primele trei trimestre cu o treime, la circa 520.000 de lei, producatorul propunandu-si sa nu incheie insa anul cu un rezultat negativ. Investitiile in deschiderea unei retele de magazine si extinderea gamei de produse au atenuat in acest an pierderile cauzate de aprecierea leului, se mai spune in raport.
Braiconf a realizat in primele noua luni venituri de 37,36 milioane lei, in crestere cu 1,88% fata de ianuarie-septembrie 2006, in timp ce cheltuielile au avansat de la 37,42 milioane de lei la 37,88 milioane lei.
Compania a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de 45,5 milioane lei (13 milioane euro), in scadere cu 5,6%, si o pierdere de 882.000 lei.
Firma exporta in state precum Anglia, Franta, Italia, Germania si Olanda. Printre principalii actionari ai producatorului de textile se numara Bank Julius Baer&Co, care are, potrivit ultimelor raportari, o participatie de 20%.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.