Compania norvegiana Aeromobile a fost autorizata de ANRCTI pentru furnizarea de servicii publice de comunicatii electronice (voce+sms) la bordul aeronavelor in spatiul aerian al Romaniei, iar Onair (Elvetia) a depus la ANRCTI documentatia necesar
Compania norvegiana Aeromobile a fost autorizata de ANRCTI pentru furnizarea de servicii publice de comunicatii electronice (voce+sms) la bordul aeronavelor in spatiul aerian al Romaniei, iar Onair (Elvetia) a depus la ANRCTI documentatia necesara autorizarii.

Modalitatea de apelare este aceeasi cu cea din roaming: cel care suna trebuie sa formeze codul de tara al celui pe care il apeleaza, urmat de numarul respectiv de telefon. Tarifarea se va face in functie de acordurile de roaming ale operatorilor autorizati pentru furnizare de servicii de comunicatii mobile la bordul aeronavelor cu operatorii de telefonie mobila din fiecare tara in parte.


CONDITII. Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii a inceput consultarile publice privind utilizarea telefoanelor mobile in timpul zborurilor efectuate cu avionul si propune un tarif anual de 9 euro pentru folosirea unui canal GSM (1710-1785 si 1805-1880 MHz) desemnat la nivel national in scopul utilizarii la bordul aeronavelor.
Sistemul presupune existenta la bordul aeronavelor a unei statii de baza, la care se conecteaza terminalul mobil, statie care nu permite emisia la puteri mari si care face apoi legatura prin satelit cu retelele terestre de telefonie mobila.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.