Distribuitorul ceh de automobile de ocazie AAA Auto ar putea lansa noi centre de vanzari in imediata apropiere a viitoarelor magazine de mobila Ikea de pe piata romaneasca si vizeaza constructia a doua unitati in 2008 si a altor patru in 2009, a info
Distribuitorul ceh de automobile de ocazie AAA Auto ar putea lansa noi centre de vanzari in imediata apropiere a viitoarelor magazine de mobila Ikea de pe piata romaneasca si vizeaza constructia a doua unitati in 2008 si a altor patru in 2009, a informat Mediafax.
"Vom deschide cu Ikea un centru in Polonia si este posibil sa colaboram cu ei si in Romania pentru doua centre in cursul anului viitor si alte patru in 2009, dar inca negociem", a declarat presedintele si fondatorul AAA Auto, Anthony Denny.
El a explicat ca decizia AAA Auto de a deschide centre de vanzari pe terenuri apartinand Ikea a fost determinata de lipsa unor suprafete mari necesare centrelor auto.
Grupul suedez de mobila si decoratiuni Ikea a deschis primul magazin din Romania in luna martie, la Bucuresti, si a anuntat ca al doilea centru ar putea fi construit in 2008, iar alte cinci unitati in urmatorii 5-6 ani.
Una dintre cele doua unitati AAA Auto programate pentru lansare in 2008 va fi la Timisoara, iar cealalta la Cluj-Napoca sau Constanta. In 2009 vor fi deschise centre AAA Auto in orase cu peste 100.000 de locuitori, a mai spus Denny pentru sursa citata.
Potrivit acestuia, costurile pentru constructia unui centru de vanzari se situeaza intre trei si patru milioane de euro.
Pana la sfarsitul anului, compania vizeaza comercializarea a 2.500 de unitati, rezultatele la noua luni indicand un numar de 2.000 de autovehicule.
Ţinta pentru anul 2011 sau 2012 este, potrivit lui Denny, vanzarea a 25.000 de unitati pe an, cifra depinzand de furnizorii de automobile din Romania, precum si de cresterea puterii de cumparare a populatiei.
Presedintele companiei din Cehia a precizat ca vanzarile din Romania reprezinta 3-4% din totalul rezultatelor grupului, insa aceasta pondere va creste, incepand cu anul 2009, datorita extinderii activitatii pe piata locala si cresterii economice.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.