Alpinistul francez Alain Robert, supranumit a€žOmul paianjen" francez pentru ca escaladeaza cladiri cu mainile goale, s-a catarat in week-end-ul trecut pe muntele Tianmen la invitatia autoritatilor chineze, care l-au arestat si expulzat in
Alpinistul francez Alain Robert, supranumit a€žOmul paianjen" francez pentru ca escaladeaza cladiri cu mainile goale, s-a catarat in week-end-ul trecut pe muntele Tianmen la invitatia autoritatilor chineze, care l-au arestat si expulzat in mai pentru ca s-a urcat pe turnul Jin Mao din Shanghai. RECORD. Alpinistul a avut nevoie de 40 de minute pentru a urca pe munte, filmat de o televiziune locala in cadrul unei campanii de promovare a regiunii, situata in provincia Hunan. Alain Robert, care a inceput sa escaladeze zgarie-nori in 1994, nu a renuntat totusi la pasiunea sa. a€žDatorita ei, pot sa descopar lumea, popoare diferite, culturi diferite", a explicat el. De la aventura sa din Shanghai, autoritatile au arestat alte cinci persoane care incercau sa cucereasca acest zgarie-nori de 88 de etaje fara autorizatie.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.