Un proiect in valoare de 190 milioane de euro va fi demarat  pentru infiintarea de drumuri catre destinatiile turistice importante, au anuntat  ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, si cel al Intreprinderilor Mici si Mijlocii, Comertulu
Un proiect in valoare de 190 milioane de euro va fi demarat pentru infiintarea de drumuri catre destinatiile turistice importante, au anuntat ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, si cel al Intreprinderilor Mici si Mijlocii, Comertului, Turismului si Profesiilor Liberale (IMMCTPL), Ovidiu Silaghi, vineri, la Arad. In prima etapa, se vor identifica destinatiile turistice, dupa care urmeaza clasificarea drumurilor, asa cum arata agentia de presa NewsIn. "Romania are destinatii turistice fanstastice, care, din cauza lipsei infrastructurii, nu pot fi accesate. Intr-o luna facem inventarul acestor drumuri si anul viitor se pot incepe studiile de fezabilitate. Fiecare judet are prioritati absolut de inteles, dar noi trebuie sa le judecam pe cele cu interes major pentru turismul local“, a declarat Ovidiu Silaghi. Dupa elaborarea studiilor de fezabilitate, intocmirea ofertelor pentru realizarea obiectivelor si investitiilor sunt obligatorii.
Ministrul IMMCTPL a mai spus ca au fost identificate zone greu de promovat din cauza infrastructurii cam in toate judetele. „In colaborare cu Consiliile Judetene trebuie sa le identificam pe cele prioritare“, a mentionat Ovidiu Silaghi. La randul sau, Ludovic Orban a precizat ca sunt peste 100 de zone cu potential turistic ridicat, care nu pot fi exploatate pentru ca se afla in localitati fara legatura la drumurile nationale. „In aceasta luna vom face inventarul in legatura cu clasificarea drumurilor si vom vedea cum le vom incadra. Avem o serie de zone care pot fi exploatate, ceea ce inseamna o dezvoltare turistica fara precedent in tara noastra“, a declarat ministrul Transporturilor. Cei doi ministri au spus ca proiectul pentru infiintarea de drumuri catre destinatii turistice se va realiza intr-o perioada de 5-7 ani. Ludovic Orban si Ovidiu Silaghi au efectuat vineri o vizita in judetul Arad, unde s-au intalnit cu membrii PNL si cu reprezentantii Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii. Potrivit unui studiu al Institutului de Cercetare pentru Turism, 24% din suprafata tarii reprezinta zone cu potential turistic mare si de mare valoare. Totodata, 34% din suprafata Romaniei are potential turistic mediu. Turismul trebuie sa reprezinte un mijloc de valorificare a patrimoniului cultural si istoric, insa pe primul loc trebuie sa fie conservarea mostenirii naturale si sociale.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.