Uniunea Europeana este dispusa sa conlucreze cu Organizatia Ţarilor Exportatoare de Petrol (OPEC) pentru a gasi modalitati de a face piata petroliera mai transparenta, a declarat ieri presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, relateaza Re
Uniunea Europeana este dispusa sa conlucreze cu Organizatia Ţarilor Exportatoare de Petrol (OPEC) pentru a gasi modalitati de a face piata petroliera mai transparenta, a declarat ieri presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, relateaza Reuters, citat de NewsIn. Barroso a adaugat ca blocul european crede in piete, ca si instrumente menite a tine sub control preturile, in timp ce OPEC a cerut reglementari mai aspre pentru a frana cresterea preturilor. OPEC a precizat in repetate randuri ca recentele majorari ale preturilor, care au dus cotatia petrolului la un nivel record, de 98,62 dolari pe baril, sunt cauzate de tendintele speculative, si nu de regulile generale ale cererii si ofertei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.