The Rompetrol Group va recompensa o parte dintre angajati cu actiuni Rompetrol Rafinare, prin intermediul entitatii din Olanda Stichting Administratiekantoor, potrivit comunicatului transmis ieri Bursei de Valori Bucuresti.
Operatiunea ce va fi
The Rompetrol Group va recompensa o parte dintre angajati cu actiuni Rompetrol Rafinare, prin intermediul entitatii din Olanda Stichting Administratiekantoor, potrivit comunicatului transmis ieri Bursei de Valori Bucuresti.
Operatiunea ce va fi derulata de TRG va consta in acordarea catre beneficiarii determinati a unor certificate netranzactionabile emise de catre TRG Stichting, care vor corespunde unui anumit numar de actiuni RRC.
Vineri, Rompetrol Financial Group SRL a vandut 252 de actiuni RRC, reprezentand 1,194% din capitalul social, printr-o tranzactie speciala, pentru suma totala de 22,9 mii de lei. Certificatele vor fi acordate unor angajati din grupul Rompetrol, conform unor criterii de performanta stabilite de TRG.
Transferul s-a realizat la cotatia de 0,0910 lei, cu 14,15% mai jos decat pretul de inchidere din sedinta precedenta, conferind companiei o capitalizare de 1,92 miliarde lei.
Compania Rompetrol Rafinare Constanta a afisat in trimestrul al treilea din 2007 o pierdere de 78,27 milioane lei, de circa 13 ori mai mare decat in aceeasi perioada a anului trecut.
Cresterea pretului titeiului a condus la o reducere a marjelor de rafinare, activitatea din exploatare inregistrand in T3 o pierdere de 23,53 milioane lei, in conditiile in care in perioada similara din 2006, activitatea din exploatare a generat un profit de 25,55 milioane lei. Activitatea financiara a inregistrat un rezultat negativ in iulie - septembrie 2007, de 54,74 milioane lei, cu 72% mai mare decat in acelasi interval din 2006, cand pierderea financiara s-a cifrat la 31,69 milioane lei.
Rompetrol Rafinare Constanta estimeaza pentru acest an un profit net de 6,57 milioane dolari, in conditiile in care compania a inregistrat in 2006 o pierdere de 45,95 milioane lei. Cifra de afaceri pentru 2007 este prevazuta sa atinga 1,98 miliarde dolari, sub nivelul anului trecut, cand afacerile companiei s-au cifrat la 2,20 miliarde dolari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.