Mai multe formatiuni italiene de stanga au organizat, luni seara, la Roma, o ceremonie la care participantii au manifestat cu lumanari in maini, in semn de protest fata de "frica si rasism", relateaza agentia ANSA in pagina electronica. Cu cateva zil
Mai multe formatiuni italiene de stanga au organizat, luni seara, la Roma, o ceremonie la care participantii au manifestat cu lumanari in maini, in semn de protest fata de "frica si rasism", relateaza agentia ANSA in pagina electronica. Cu cateva zile in urma, in acelasi loc, tot cu lumanari aprinse, extremistii de dreapta au organizat un miting neautorizat, prin care le-au cerut imigrantilor romani sa plece acasa.   TEAMA. Federatiile din Roma al partidelor Verzilor, Stanga Democratica, PDCI (comunistii italieni) si Refondarea Comunista (PRC) au organizat aceasta demonstratie in semn de protest fata de sentimentul de teama si nesiguranta generat de intoleranta crescanda fata de imigranti, in randul opiniei publice italiene. "Sunt zile dificile pentru Roma", au declarat formatiunile, intr-un comunicat. "Peste intemeiata indignare fata de asasinarea doamnei (Giovanna Reggiani) s-a suprapus un climat de teama si intoleranta fata de imigranti si diversitate", adauga textul, sublinind insa ca "din cauza gestului unui nebun nu poate fi incriminat un popor intreg, cel roman". Italia se confrunta cu un curent xenofob in crestere, in ultimele saptamani, in urma asasinarii italiencei Giovanna Reggiani de catre un presupus agresor roman de etnie roma, Nicolae Romulus Mailat. Episodul - intervenit pe fondul inmultirii numarului de infractiuni grave comise de romani in Italia - a determinat adoptarea de urgenta de catre guvernul de la Roma a unui decret-lege care prevede posibilitatea expulzarii cetatenilor comunitari vinovati de acte de delincventa. Aplicarea decretului a fost insotita de acte izolate de violenta xenofoba, careia i-au cazut victime imigranti romi si romani.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.