Liderul romilor din Italia Costica Argint i-a adresat premierului Calin Popescu Tariceanu o scrisoare deschisa in care ii multumeste pentru intalnirea de la Roma, isi cere scuze pentru necazurile pe care i le-a provocat si il anunta ca in viitorul ap
Liderul romilor din Italia Costica Argint i-a adresat premierului Calin Popescu Tariceanu o scrisoare deschisa in care ii multumeste pentru intalnirea de la Roma, isi cere scuze pentru necazurile pe care i le-a provocat si il anunta ca in viitorul apropiat va renunta la cetatenia romana.

De asemenea, liderul rom ii povesteste lui Tariceanu in scrisoare cum a strigat in fata ambasadei Romaniei "Hotii! Hotii!" "cand domnul Basescu a fost suspendat in cel mai urat mod de o clica de parlamentari".

"Diplomatii nostri minunati au chemat politia de stat! Le-am spus de ce scandez si ce mi s-a intamplat si cum au intentia sa manevreze votul in favoarea lor. Si au plecat asa cum au venit. Domnul sa ma ierte, dar bine suna «la asa popor, asa politicieni»", ii scrie Argint premierului.

El exprima multumirile sale premierului Tariceanu pentru amabilitatea de a-i permite sa prezinte delegatiei Guvernului de la Bucuresti problemele cu care se confrunta comunitatea pe care o reprezinta in calitate de presedinte al Asociatiei Refugiatilor Politici Rromi si Romani in Italia.

"Dupa 30 de ani, m-am simtit din nou mandru ca sunt cetatean al Romaniei si onoarea pe care mi-ati facut-o strangandu-mi mana, dumneavoastra si domnului ministru de Esterne vor ramane amintiri foarte frumoase in inima mea", scrie Argint.

Il asigura pe premier ca numai "ambitiile electorale care se apropie" au facut ca adversarii politici ai acestuia "sa se foloseasca de acest prilej prezentandu-l mai rau ca pe un act de tradare ".

Argint ii da asigurari premierului ca el nu este "cautat international ci numai pe teritoriul national", pentru fapte penale pe care nu le-a comis.

Costica Argint povesteste ca este plecat din Romania in anul 1989 luna iunie, tocmai pentru abuzurile comise impotriva sa si pe care nu le mai suporta.

"Ani grei de inchisoare. Doi ani si unsprezece luni cu lanturi la picioare. Chinuit cum numai Dumnezeu si sufletul meu stie pentru ca astea erau «recomandarile» scrise pe dosarul meu de penitenciar de faimosul Tudor Stanica, vicedirector al cercetarilor penale romane, care era conducatorul hoardei de criminali Carlacovschi, Cocean, Matei ce iti spuneau «noi te omoram nu te batem, nu ai cui reclama pentru ca de la noi e cerul» (faceau referire la faptul ca erau ofiteri ai Directiei Generale Cercetari Penale) persoane care au omorat oameni nevinovati si azi au pensii mari (ca sa nu sufere de foame) si nimeni nu-i mai face infractori", ii scrie Argint premierului.

El ii precizeaza lui Tariceanu ca nu a fost simpatizant al politicii interne si externe a acestuia.

"Insa am cunoscut doi ministri pe care ii voi purta in minte toata viata mea pentru gestul frumos pe care l-au facut in ceea ce ma priveste pe mine si asociatia pe care o conduc", spune Costica Argint.

El ii scrie sefului Executivului ca nu l-ar mira daca "politicienii" Romaniei ar reprosa statului italian faptul ca i-au acordat azil politic in schimbul unor interese materiale, "confundand Italia cu Romania, care are frumoasa clasificare de ce-a mai corupta tara din Europa".

"Mie imi place competitia si sunt bucuros cand cel mai bun castiga. Insa urasc pe cei slabi care profita de orice circumstanta si cauta loviturile nepermise, numai de dragul de a castiga", ii explica Argint premierului.

De asemenea, el il anunta ca in viitorul apropiat va depune cerere de retragere a cetateniei romane, "pentru ca intr-o tara unde se manifesta atata intoleranta si ura vizavi de tigani e imposibil sa fii reconsiderat si chiar cu toate insistentele Consiliului European rromii vor fi mereu in pericol si discriminati in Romania".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.