Circa 44 la suta dintre francezi considera ca imigratia nu reprezinta "nici un noroc, nici o amenintare", in timp ce 40 la suta dintre spanioli cred ca aceasta constituie un noroc, iar 37 la suta dintre britanici ca este o amenintare, potrivit unui s
Circa 44 la suta dintre francezi considera ca imigratia nu reprezinta "nici un noroc, nici o amenintare", in timp ce 40 la suta dintre spanioli cred ca aceasta constituie un noroc, iar 37 la suta dintre britanici ca este o amenintare, potrivit unui sondaj european citat de AFP. SONDAJE. Conform sondajului TNS Sofres realizat pentru postul de televiziune France 24 si publicat marti de Le Figaro, numarul francezilor care cred ca imigratia este "mai degraba o amenintare" (24 la suta) este aproape egal cu al celor care spun ca este "mai degraba un noroc" (25 de procente) pentru Franta. Numai 23 la suta dintre spanioli apreciaza ca imigratia constituie o amenintare, la fel ca 29 la suta dintre italieni si 23 la suta dintre germani. Pe de alta parte, imigratia este calificata drept noroc de 33 la suta dintre italieni, 32 la suta dintre britanici si 27 la suta dintre germani. Printre problemele cele mai importante care trebuie rezolvate in materie de imigratie, francezii si germanii pun pe primul loc integrismul religios (45 de procente si respectiv 35 de procente). Problema imigratiei ilegale este majoritar citata de spanioli (65 de proecnte), italieni (58 la suta) si britanici (56 de procente). De asemenea, problema integrarii imigrantilor este citata de 34 la suta dintre germani, fata de numai 16 la suta dintre francezi, 13 la suta dintre spanioli, 14 la suta dintre italieni si 13 la suta dintre britanici. Sondajul a fost realizat prin telefon, in perioada 18-26 septembrie, in Franta (960 de persoane), Italia (953), Spania (921), Germania (950) si Marea Britanie (983).


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.