Un membru al consiliului municipal din New York doreste declansarea unui razboi total impotriva porumbeilor din oras si promite ca nu se va lasa descurajat de dificultatile pe care Londra si Venetia le intampina in incercarea de a scapa de omniprezen
Un membru al consiliului municipal din New York doreste declansarea unui razboi total impotriva porumbeilor din oras si promite ca nu se va lasa descurajat de dificultatile pe care Londra si Venetia le intampina in incercarea de a scapa de omniprezentele pasari. IDEI. Simcha Felder, citat de site-ul Independent Online, a cerut administratiei orasului sa adopte un proiect care presupune: amendarea cu 1.000 de dolari a persoanelor surprinse hranind porumbei, introducerea de contraceptive in mancarea pasarilor si aducerea unor soimi in zona, pentru vanarea lor. Politicianul american a mai propus numirea unui sef al operatiunilor impotriva porumbeilor, care sa orchestreze aceasta lupta - un plan care a atras criticile si mania iubitorilor de animale din SUA. Simcha Felder a declarat ca nu se asteapta ca orasul sa scape definitiv de porumbei, dar ca este timpul sa se combata ceea ce a numit a€žun pericol la adresa sanatatii publice". PERICOL. Felder sustine ca porumbeii si gainatii lor sunt gazda pentru o serie de virusi, chiar daca intr-un raport emis de propriul sau oficiu se mentioneaza ca a€žaceste cazuri sunt rare, iar amenintarea este uneori exagerata. Problema e ca oamenii sunt dezgustati si enervati', a declarat Felder, adaugand ca si lui i s-a intamplat de multe ori sa faca slalom printre gainatii de porumbel: a€žAs putea spune ca si eu m-am saturat de aceste pasari". Nu este pentru prima oara cand New York-ul incearca sa controleze populatia porumbeilor. In 2003, un soim a fost adus in zona pentru a speria porumbeii dintr-un parc din Manhattan, insa programul a fost abandonat cateva luni mai tarziu, dupa ce pasarea de prada a atacat un caine Chihuahua.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.