Peste o treime din contestatiile proceselor-verbale incheiate de politistii bucuresteni au fost castigate in instanta. Conform raportului prezentat de Politia Capitalei principalii vinovati pentru acesta situatie sunt politiistii care nu compleaza co
Peste o treime din contestatiile proceselor-verbale incheiate de politistii bucuresteni au fost castigate in instanta. Conform raportului prezentat de Politia Capitalei principalii vinovati pentru acesta situatie sunt politiistii care nu compleaza corect aceste acte,.

In primele opt luni ale anului 2007, au fost contestate in instanta 1.707 procese-verbale, din aproximativ o suta de mii de astfel de documente incheiate, pe primele locuri situandu-se sectoarele 5 (20%), 4 (19%) si 3 (18%), urmate de sectoarele 1 (16%), 2 (15%), si 6 (12%).

Din numarul total de contestatii, 943 au fost solutionate de instante in favoarea Politiei, iar restul in favoarea cetatenilor.

Potrivit raportului prezentat in videoconferinta, majoritatea contestatiilor au drept cauza faptul ca politistii indica gresit Legea pentru care se aplica sanctiunea, sau articolul din aceasta. Totodata, au fost mentionate cazuri in care politistii nu completeaza corect procesele-verbale sau le scriu ilizibil.

Raportul a mai indicat drept cauze ale acestei situatii insuficienta pregatire profesionala a politistilor, lipsa monitorizarii acestora de catre managerii unitatilor de Politie, precum si deficientele de tramsmitere a proceselor-verbale catre instante.
    
Sefii sectiilor de Politie de Sector, participanti la videoconferinta, au explicat ca majoritatea proceselor-verbale contestate in instanta si solutionate in defavoarea Politiei au fost completate de politistii tineri sau de cei recrutati din sursa externa.
    
Seful Politiei Capitalei, chestorul Marian Tutilescu, a precizat ca multe dintre aceste documente sunt completate sub "presiunea momentului" si le-a indicat celor prezenti la videoconferinta sa-si invete subalternii sa completeze corect si lizibil procesele-verbale, recomandandu-le sa introduca in testarile anuale chestiuni legate de aceste disfunctionalitati.Mediafax 


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.