Mai multe persoane dintr-un sat din insula Creta au fost arestate de autoritatile elene, pentru diferite infractiuni, anchetatorii fiind uimiti sa descopere in sat ciobani milionari si zidari cu masini de lux, relateaza BBC.

Peste 40 de po
Mai multe persoane dintr-un sat din insula Creta au fost arestate de autoritatile elene, pentru diferite infractiuni, anchetatorii fiind uimiti sa descopere in sat ciobani milionari si zidari cu masini de lux, relateaza BBC.

Peste 40 de politisti inarmati au fost trimisi in satul Zoniana din muntii insulei Creta, intr-un convoi de zece vehicule, pentru a cauta eventuale droguri ascunse in localitate. La intrarea in sat, aproximativ 20 de localnici au deschis focul asupra fortelor de ordine, cu arme automate Kalasnicov, trei dintre politisti fiind raniti grav, motiv pentru care acestia s-au retras.

Incidentul a a atras atentia autoritatilor elene asupra activitatilor care se desfasoara in satul din Muntii Cretei (insula cu cele mai multe arme pe cap de locuitor din Europa) care pare sa fie centrul unei "mini-republici" care controleaza culturile si traficul de droguri, jafuri armate si extorcari de la o baza din munti inconjurata de maslini si ciobani.

Duritatea atacului in care au fost prinsi politistii locali a determinat aducerea, in noiembrie, a 75 de politisti dintr-o unitate de elita din Atena care au reusit sa ramana in sat.

Cand politistii atenieni au sosit in sat, aproape 200 de barbati localnici disparusera, ca si sutele de hectare de plante de canabis, care pana atunci cresteau camuflate natural de livezile de maslini.

Pana in prezent politia a arestat 14 persoane si a adunat dovezi privind mai multe infractiuni, de la furturi de bancomate la posesie de materiale explozive, care dezvaluie o parte a activitatii satenilor.

Astfel, un localnic, care a declarat politiei ca este cioban, avea in contul sau bancar peste un milion si jumatate de euro.

Razia politistilor a fost declansata de arestarea unui locuitor din Zonian care conducea un Porsche si care a declarat politiei ca este zidar, in contul sau bancar fiind descoperiti aproape sase milioane de euro.

Mai multi localnici furiosi au cerut, vineri, retragerea imediata a politistilor din sat, iar o scoala a fost inchisa, satenii sustinand ca ea va ramane inchisa pana la plecarea politistilor.

Zoniana are 1.600 de locuitori, dar nici un post de politie, situatia fiind similara in satele invecinate, transmite BBC.
Mediafax


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.