Visa, cea mai mare retea de carduri de credit la nivel mondial, a prezentat Comisiei Americane pentru Bursa si Valori Mobiliare documentele necesare listarii la bursa, in cadrul uneia dintre cele mai asteptate oferte publice initiale din SUA, estimat
Visa, cea mai mare retea de carduri de credit la nivel mondial, a prezentat Comisiei Americane pentru Bursa si Valori Mobiliare documentele necesare listarii la bursa, in cadrul uneia dintre cele mai asteptate oferte publice initiale din SUA, estimate sa genereze venituri de zece miliarde de dolari.
Compania nu a dezvaluit data la care intentioneaza sa se listeze, nici dimensiunile ofertei publice sau pretul de vanzare a unei actiuni. Insa in luna octombrie a anului 2006, Visa si-a anuntat intentia de a lista la bursa un pachet majoritar de actiuni, cu mentiunea ca aceasta actiune ar putea avea loc in decurs de 12 pana la 18 luni, informeaza Reuters, citat de Mediafax.
Noua entitate, ale carei actiuni se vor tranzactiona public, Visa Inc. va reuni operatiunile Visa din SUA, Canada si majoritatea activitatilor internationale. In schimb, Visa Europa nu va fi inclusa in noua structura, dar va dobandi o participatie minoritara la Visa Inc.
Compania intentioneaza sa utilizeze castigurile obtinute din listarea la bursa pentru finantarea unui program de expansiune si a unui cont escrow (un cont lasat in custodie).
Visa a anuntat oferta publica la interval de cateva zile de la incheierea unui acord cu concurentul American Express, care prevede plata sumei de 2,1 miliarde de dolari pentru stingerea unui litigiu inceput in urma cu trei ani, in legatura cu incalcarea standardelor de concurenta.
Atat Visa, cat si MasterCard s-au confruntat cu mai multe procese antitrust initiate de firme concurente sau de companii de retail, fiind acuzate, printre altele, de fixarea preturilor.
Bank of America Securities, Citi, Goldman Sachs&Co, HSBC Securities USA, JPMorgan, Merrill Lynch&Co, UBS Investment Bank si Wachovia Securities vor fi coordonatorii ofertei publice.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.