Un servet mazgalit de artistul Damien Hirst, o schita a craniului incrustat cu diamante realizat de acesta, scos la licitatie, a fost adjudecat pentru suma de 18.000 de lire sterline. Hirst a desenat cu cerneala pe un servet al restaurantului The Ivy
Un servet mazgalit de artistul Damien Hirst, o schita a craniului incrustat cu diamante realizat de acesta, scos la licitatie, a fost adjudecat pentru suma de 18.000 de lire sterline. Hirst a desenat cu cerneala pe un servet al restaurantului The Ivy, din Londra, schita craniului incrustat cu diamante care a fost vandut la licitatie, in august, pentru suma de 50 de milioane de lire sterline (71 de milioane de euro). Artistul a donat schita fundatiei MacMillan Cancer Relief. Damien Hirst, in varsta de 42 de ani, este artistul plastic englez contemporan cel mai cunoscut pe plan mondial si a dominat scena artistica britanica in anii '90. O lucrare a lui Hirst, celebru pentru seria Istorie naturala, in care animale moarte, precum rechini, oi sau vaci, intregi sau taiate, sunt conservate in formaldehida, detine in prezent titlul de cea mai scumpa piesa de arta a unui artist in viata vanduta la licitatie. Lucrarea Lullaby Spring, un dulap farmaceutic metalic ce contine 6.136 de pilule realizate si pictate manual, a fost adjudecata pentru suma de 9,65 milioane de lire sterline (19,2 milioane de dolari) la o licitatie organizata de casa Sotheby's.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.