Lotul echipei reprezentative s-a reunit ieri la Mogosoaia, in vederea ultimelor doua partide din campania de calificare la Euro 2008, cu Bulgaria, sambata la Sofia, si cu Albania, miercurea viitoare la Bucuresti.     Selectionerul Victo
Lotul echipei reprezentative s-a reunit ieri la Mogosoaia, in vederea ultimelor doua partide din campania de calificare la Euro 2008, cu Bulgaria, sambata la Sofia, si cu Albania, miercurea viitoare la Bucuresti.     Selectionerul Victor Piturca nu va putea conta pe marea vedeta a nationalei, Adrian Mutu. Atacantul Fiorentinei s-a accidentat duminica in meciul de la Florenta cu Udinese. Ieri-dimineata in Italia, cel mai prolific jucator al tricolorilor a fost diagnosticat cu leziune de gradul I la muschiul femural drept si va lipsi de pe gazon aproximativ trei saptamani. Astfel, Mutu va rata partidele cu Bulgaria si Albania. "Am primit un fax de la clubul italian. Indiferent de accidentare, el va veni marti in tara", a declarat Piturca dupa reunirea lotului. Cu toate acestea, in locul lui Mutu a fost convocat de urgenta Gigel Bucur de la Poli Stiinta 1921.     PREGATIRE. Despre meciurile de la Sofia si de la Bucuresti, selectionerul a declarat: "Au mai ramas doua jocuri, noi ne-am facut datoria, am reusit calificarea. Sper ca si aceste jocuri sa fie tratate foarte serios, as dori sa nu pierdem nici un meci in aceasta grupa. Sunt doua meciuri dificile, cu doi adversari redutabili, Bulgaria si Albania. Putem sa consideram meciul cu Bulgaria ca unul de pregatire pentru turneul final".     Lotul pentru Bulgaria si Albania     Iata lotul complet cu care selectionerul Victor Piturca va aborda intalnirile cu Bulgaria si Albania. Bogdan Lobont (Dinamoi), Danut Coman (Rapid) - portari; George Ogararu (Ajax), Petre Marin, Dorin Goian (ambii de la Steaua), Gabriel Tamas (Auxerre), Marius Constantin (Rapid), Razvan Rat (Sahtior Donetk), Stefan Radu (Dinamo) - fundasi; Florentin Petre (TSKA Sofia), Banel Nicolita, Ovidiu Petre, Nicolae Dica (toti trei de la Steaua), Andrei Margaritescu (Dinamo), Razvan Cocis (Lokomotiv Moscova), Paul Codrea (Siena), Eugen Trica (CFR Cluj) - mijlocasi; Daniel Niculae (Auxerre), Ciprian Marica (VfB Stuttgart), Ionut Mazilu (Rapid), Gigel Bucur (Poli Stiinta).         Chivu, mandru   Inaintea ultimelor meciuri, capitanul tricolorilor, Cristian Chivu, este mult mai linistit: "E nesperat, nimeni nu se astepta sa fim calificati cu doua meciuri mai devreme. Acest cantonament va fi mult mai relaxat, chiar daca suntem constienti de importanta celor doua meciuri, e in joc palmaresul echipei nationale, Romania isi doreste sa continue pe drumul bun. M-am simtit mandru tot timpul, chiar daca am fost o generatie «de ratati» pana acum, dupa cum au spus unii. Am fost respectat de colegii din Italia, asa e normal. N-am dat palme nimanui, cei care ne-au considerat ratati si-au dat palme singuri, de bucurie sau de tristete".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.