Seful statului a participat, ieri, la un miting electoral al PLD, ocazie cu care a acuzat ca i-a fost limitat dreptul de comunica electoratului de ce ar trebui sa sustina varianta de uninominal propusa la plebiscitul din 25 noiembrie. "Pana si televi
Seful statului a participat, ieri, la un miting electoral al PLD, ocazie cu care a acuzat ca i-a fost limitat dreptul de comunica electoratului de ce ar trebui sa sustina varianta de uninominal propusa la plebiscitul din 25 noiembrie. "Pana si televiziunea publica a acceptat o singura aparitie a presedintelui pentru a explica votul uninominal. Aceasta dovedeste cata teama si opozitie exista la schimbare si cata influenta are oligarhia politica de astazi. Isi permit, intr-un stat democratic, sa obstructioneze, ceea ce este de neconceput, comunicarea si informarea romanilor cu privire la referendum", le-a spus Basescu celor 1300 de liberal-democrati. Presedintele a reluat argumentul potrivit caruia uninominalul majoritar in doua tururi este singura modalitate de a reforma o clasa politica considerata ca "expirata". "Avem o clasa politica expirata, care nu poate fi totusi acuzata ca nu si-a dus la indeplinire mandatul. (...) A dus Romania in NATO si UE, a transformat economia de comanda intr-o economie de piata", a afirmat presedintele adaugand ca politicienii actuali s-au dovedit totusi incapabili sa reformeze domeniile educatiei, justitiei si sanatatii si au adoptat legi in functii de interese de grup. (A.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.