Imsat Muntenia intentioneaza sa contracteze un imprumut bancar de patru milioane de euro pentru finantarea partiala a lucrarilor de constructie la o cladire de birouri aflata pe un teren al societatii din orasul Voluntari, a anuntat compania. Negocierile privind obtinerea imprumutului se vor purta cu Banca Romaneasca sau cu BRD-Groupe Societe Generale, se precizeaza in anuntul companiei.
Imsat Muntenia va garanta creditul cu un teren de 1.500 de metri patrati amplasat in Voluntari, prin instituirea unei impoteci de rangul I, la care se adauga o garantie mobiliara asupra soldurilor creditoare si tuturor disponibilitatilor banesti, prezente si viitoare, ale conturilor curente ale companiei deschise la banca ce va acorda creditul.
In plus, societatea va emite un bilet la ordin aferent sumelor datorate de Imsat Muntenia in baza contractului de imprumut ce va fi semnat. Infiintata in anul 1993, compania are ca obiect principal de activitate lucrari de montaj, punere in functiune si service pentru instalatii electrice, de automatizare, comunicatii, securitate, sanitare, hidrotehnice, termice, tehnologice, ventilatie si climatizare. Imsat Muntenia are un capital social de 1,23 milioane de lei si a raportat in 2006 o cifra de afaceri de 27,9 milioane de lei si un profit net de 1,47 milioane de lei.