La mai putin de sase luni de la evenimentele tragice care au avut loc la Catania si care s-au soldat cu moartea unui politist, Italia este din nou lovita de incidente violente cu suporterii. Ieri dimineata, fanii lui Lazio care se indreptau spre Mila
La mai putin de sase luni de la evenimentele tragice care au avut loc la Catania si care s-au soldat cu moartea unui politist, Italia este din nou lovita de incidente violente cu suporterii. Ieri dimineata, fanii lui Lazio care se indreptau spre Milano pentru meciul cu Inter s-au luat la bataie, pe autostrada A1, in apropiere de Arezzo, cu niste sustinatori ai lui Juventus, iar un fan de 26 de ani din capitala, Gabriele Sandri (foto), si-a pierdut viata. Prefectul regiunii in care a avut loc confruntarea a admis ca suporterul a fost impuscat de un om de ordine dintr-o "tragica eroare". Ca urmare a acestui incident, partida dintre Inter si Lazio a fost amanata, dar au aparut si alte evenimente violente, la intalnirea Atalanta - AC Milan, care au dus, dupa doar zece minute de joc, la suspendarea meciului. Fanii din Bergamo au incercat sa patrunda pe teren, intr-un moment in care jocul era suspendat temporar din cauza incidentelor, pentru fumigenele aruncate pe teren de catre aceiasi suporteri ai Atalantei. Cristiano Doni, capitanul gazdelor, a discutat cu fanii incercand sa-i convinga sa inceteze, insa acestia au continuat sa ceara suspendarea jocului si au spart in doua locuri o mantinela de plexiglas ce desparte tribuna de suprafata de joc. La Bergamo suporterii au provocat incidente imediat dupa aflarea vestii privind moartea suporterului lazial si a faptul ca acesta ar fi fost ucis de un politist. In cursul ciocnirilor de langa stadionul din Bergamo, suporterii au atacat fortele de ordine, iar doi politisti au fost raniti. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.