De la cea mai frageda varsta, Corina Chiriac s-a familiarizat cu lumea sunetelor. A studiat pianul la inceput cu mama sa, Eliza Chiriac. Pana la urma s-a ajuns la concluzia ca ar fi mai studioasa cu o profesoara straina. S-a apelat astfel la o priete
De la cea mai frageda varsta, Corina Chiriac s-a familiarizat cu lumea sunetelor. A studiat pianul la inceput cu mama sa, Eliza Chiriac. Pana la urma s-a ajuns la concluzia ca ar fi mai studioasa cu o profesoara straina. S-a apelat astfel la o prietena a familiei, pianista Rodica Sutzu, una din ultimele descendente ale familiei domnitoare Sutzu. Insa Corina nu a putut sa invete pianul prea mult, deoarece degetele mici de la fiecare mana erau prea scurte pentru luarea corecta a octavelor.

Incepand cu 1967 este admisa ca studenta la IATC, clasa actorie Constantin Moruzan - Mihai Mereuta. Debuteaza la Teatrul de Comedie din Bucuresti cu un rol secundar in piesa "Sfantul" de Eugen Barbu, in regia Sandei Manu. Face parte din echipa de studenti actori care fac figuratie la teatru, la studiourile Buftea si la TVR. In luna martie a anului 1970 debuteaza la "Steaua fara nume", concurs regizat de Sorin Georgescu si Simona Patraulea. Aici obtine din partea juriului condus de maestrul Octav Enigarescu nota maxima. Asa s-a nascut steaua cu nume: Corina Chiriac!

Se afla printre primii solisti carora TVR le realizeaza recitaluri color pentru schimburi culturale cu strainatatea. In 1975, Corina Chiriac reprezinta ARIA (Agentia Romana de Impresariat Artistic) la Festivalul "Orfeul de aur" de la Slancev Briag, Bulgaria.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.