Prezent ieri la Congresul Blocului National Sindical (BNS) , liderul PSD Mircea Geoana a declarat ca social-dremocratii  vor milita in Parlament pentru un salariu in acord cu nevoile salariatilor, precizand ca economia romaneasca poate sus
Prezent ieri la Congresul Blocului National Sindical (BNS) , liderul PSD Mircea Geoana a declarat ca social-dremocratii  vor milita in Parlament pentru un salariu in acord cu nevoile salariatilor, precizand ca economia romaneasca poate sustine un salariu minim de 640 lei noi. Totodata, Geoana a aratat ca trebuie elaborat un cadru in care sa fie inegrati romanii care lucreaza in prezent in strainatate si care vor veni in tara din cauza "presiunii biciului dreptei europene". Presedintele fondator, Ion Iliescu le-a spus sindicalistilor ca perdantii procesului de tranzitie au fost muncitorii industriali si taranimea. Totodata, presedintele fondator al PSD le-a cerut acestora sa se implice in problema migratiei fortei de munca, fenomen in care Italia are "cea mai mare experienta"."In anii 50-60, italienii au invadat toata Europa. Pizzeriile italiene s-au impanzit pana in nordul Europei", a spus Iliescu, precizand ca, avand in vedere acest istoric, este obligatoriu ca autoritatile din Romania sa gaseasca "un limbaj comun" cu autoritatile italiene.    ECHILIBRU INTRE SALARII SI PROFIT. La randul sau, liderul PC r Dan Voiculescu s-a aratat nemultumit de faptul ca in Romania nu exista prioritati cu adevarat, dand exemplu proiectele municipalitatii."Avem bani sa cumparam tramvaie de sute de milioane de euro, ca si cum prioritatea majora a Bucurestiului ar fi tramvaiele, in conditiile in care o treime din oameni au inca, astazi, grupuri sanitare in curte", a spus  Dan Voiculescu. El a sustinut ca exista "multa nedreptate" vizavi de romani si, in principal, de sindicalisti prin privatizarile frauduloase din ultimii 17 ani, privatizari prin care s-au furat sume imense de bani din munca romanilor si care au mers in buzunarele altora. Totodata, liderul PC  le-a recomandat patronilor sa gaseasca un echilibru  intre banii care sunt repartizati ca profit si cei care merg in salariile angajatilor. "Va vorbesc in numele unui om care are 40 de ani de activitate, din care 20 a fost angajat si 20 de ani angajator. Problema majora care exista intre sindicate si patronate este una singura: merg mai multi bani la salarii si se reduce profitul patronului sau se platesc salarii mici si creste profitul patronului", a spus Voiculescu. El a precizat ca in ultimii 20 de ani a cautat ca jumatate din valoarea adaugata sa mearga al salarii si jumatate la profit, pentru ca asa i se pare "etic". Liderul PC a tinut sa sublinieze ca in Romania exista dificlutati in ceea ce priveste fixarea salariilor."'Vrem nivel european, vrem criterii europene, dar cand e vorba de salarii avem o mare dificultate in a gasi diferenta intre 480 de lei si 540 de lei",  a mai spus Dan Voiculescu.            


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.