Giovanni Maria Pala spune ca mainile lui Iisus si ale apostolilor si feliile de paine din tablou reprezinta note, care formeaza o compozitie muzicala de 40 de secunde. Pala a facut aceasta descoperire dupa ce a suprapus un portativ pe pictura. Compoz
Giovanni Maria Pala spune ca mainile lui Iisus si ale apostolilor si feliile de paine din tablou reprezinta note, care formeaza o compozitie muzicala de 40 de secunde. Pala a facut aceasta descoperire dupa ce a suprapus un portativ pe pictura. Compozitia ia nastere atunci cand "notele" sunt citite de la dreapta la stanga, urmand tehnica proprie a lui Leonardo - scrisul in oglinda. Pala, care va lansa saptamana viitoare o carte in care isi va prezenta descoperirile, a declarat: "(Melodia n.r.) suna solemn, aproape ca un recviem".
Alessandro Vezzosi, de la Muzeul dedicat lui Leonardo da Vinci, situat in provincia Toscana, a indicat ca teoria este "plauzibila", dar a adaugat: "Exista intotdeauna riscul de a vedea ceva acolo unde nu este nimic, dar este adevarat ca spatiile (din cadrul picturii n.r.) sunt impartite armonios". "Acolo unde exista proportii armonioase, poti gasi si muzica", a adaugat acesta. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.