Liberalii l-au iertat pe ministrul de Externe, Adrian Cioroianu (foto), pentru declaratiile privind depor­ta­rea tiganilor in desert. Desi cei mai multi dintre colegii sai fie au ras pe infundate, fie au fost revoltati de ga
Liberalii l-au iertat pe ministrul de Externe, Adrian Cioroianu (foto), pentru declaratiile privind depor­ta­rea tiganilor in desert. Desi cei mai multi dintre colegii sai fie au ras pe infundate, fie au fost revoltati de ga­fa ministrului, la sedinta de ieri a Biroului Politic al PNL, doar deputa­tul Relu Fenechiu l-a intrebat daca a facut ceva pentru a minimaliza efectele acelei declaratii.   PROMISIUNI. Premierul Tariceanu nu i-a reprosat nimic in sedinta ministrului de Externe, iar Cioroianu insusi a promis ca va avea grija sa repare lucrurile. In timpul sedintei, premierul i-a recomandat ministrului sau sa ceara, din proprie initiativa, o audienta la Consi­liul National pentru Combaterea Discriminarii, ca sa-si explice de­cla­ra­tiile. Cu toate recomandarile voa­late ale colegilor sai, atat inainte de inceperea sedintei, cat si dupa, Adrian Cio­roianu a dat de fiecare data cu bata-n balta. Abordat de ziaristi ina­inte de sedinta, ministrul a mai spus o data ca deportarea nu va avea loc "prea curand", iar la iesire a explicat sintagma "nu prea curand" prin faptul ca "un ministru nu poate sa cumpere pamant in desert". "Ma re­feream la cumpararea de teren in desert, ori, un ministru nu poate sa faca asa ceva. Daca insistam pe ideea ca gasim un termen pentru cand va fi cumparat desertul, cred ca e cazul sa vedem exact ce am spus. Nu si-ar dori nimeni asa ceva", a declarat Cio­roianu. Cat priveste atitudinea colegilor sai, ministrul a spus ca i s-au facut doar "reprosuri amicale". Vicepresedintele PNL, Puiu Hasotti, unul dintre liberalii care i-a numit de multe ori pe ministrii lui Tariceanu "papagali", a declarat si el ca Adrian Cioroianu va avea in continuare sprijinul partidului si ca decizii pe orice alta tema decat campania pentru europarlamentare vor fi luate dupa 25 noiembrie.   DISCUTII. Ulterior, dupa sedinta PNL, purtatorul de cuvant al Guvernului, Camelia Spataru, a anuntat ca premierul Tariceanu a fost informat despre ultimele decla­ratii ale lui Cioroianu si va avea o discutie cu ministrul. 


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.