Compania de telecomunicatii Carrier BG a anuntat ca va incepe dezvoltarea retelei wireless WiMAX in Bulgaria si se asteapta ca intr-un an sa acopere 10 orase si principalele statiuni, informeaza Dnevnik, preluat de NewsIn. Bulgaria are in prezent tre
Compania de telecomunicatii Carrier BG a anuntat ca va incepe dezvoltarea retelei wireless WiMAX in Bulgaria si se asteapta ca intr-un an sa acopere 10 orase si principalele statiuni, informeaza Dnevnik, preluat de NewsIn. Bulgaria are in prezent trei retele de telefonie moblia si cinci companii de telecomunicatii WIMAX. WiMAX este o tehnologie wireless, care isi propune sa integreze serviciile de date si voce. Tehnologia permite o conexiune prin unde radio, mult mai stabila, care nu necesita investitii mari pentru acoperire. Compania bulgara intentioneaza sa lanseze pe piata un operator de servicii de telecomunicatii integrate de internet wireless, voce si multimedia. Pachetul de baza pentru internet, voce si multimedia va ajunge la un pret lunar intre 25 si 75 euro.
Carrier BG a investit 71,5 milioane euro intr-un program desfasurat pe trei ani, ceea ce va permite sa prinda din urma companiile de telecomunicatii wireless rivale, care si-au inceput activitatea inca de anul trecut. Compania a mai precizat ca a asigurat suma de 24 mil. euro pentru investitia din primii doi ani ai programului Carrier BG a legalizat site-urile statiei de baza si a atras Motorola pentru a furniza echipamentele de retea. Directorul companiei Ivailo Filipov a spus ca startul comercial al serviciului este programat pentru primavara lui 2008.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.