Traditionalul derby din poloul romanesc dintre Steaua si Dinamo, disputat in weekend,
a fost gazduit ca in fiecare an
de invechitul bazin Floreasca,
o locatie total inadecvata performantei. Din pacate, in ciuda numeroaselor semnale
Traditionalul derby din poloul romanesc dintre Steaua si Dinamo, disputat in weekend,
a fost gazduit ca in fiecare an
de invechitul bazin Floreasca,
o locatie total inadecvata performantei. Din pacate, in ciuda numeroaselor semnale de alarma, Floreasca ramane singurul bazin acoperit din Capitala
in care se pot juca meciurile Superligii, desi locatia se degradeaza pe zi ce trece si nu poate gazdui vreo competitie internationala. Prezent la derby, alaturi de ministrul MIRA, Cristian David, si de vicepresedintii FRP, Mihai Gherman si chestorul (r) Dumitru Sorescu, seful poloului autohton, George Gaita, a spus dezamagit ca Floreasca
"este o rusine nationala".
Poloul romanesc se tot chinuie sa tina pasul cu marile forte ale lumii in competitiile majore si bifeaza an de an performante de senzatie, considerate de specialisti adevarate miracole. Si asta, pentru ca baza de selectie este jenanta (n.n. - cca. 300 de sportivi legitimati), fiind egala cu a unui singur club de calibru din Ungaria, Italia, Spania sau Grecia, iar bugetul anual al FRP echivaleaza cu un salariu de fotbalist de prim rang din Liga I! Ce sa mai amintim de conditiile jalnice de pregatire, Romania fiind singura tara europeana care nu are in capitala sa macar un bazin olimpic acoperit destinat activitatii poloistice de performanta. De altfel, singura locatie uzitata de mai bine de cinci decenii de micuta familie a poloului autohton este Bazinul Floreasca. Construit in 1952 pentru Festivalul Tineretului, singura piscina acoperita a ajuns ca o "cloaca", in care nu poti vedea fundul, desi adancimea de la una dintre porti este de doar 1,80 m! Peticit an de an, ultima data la inceputul lunii, cand locatia a fost inchisa pentru o saptamana deoarece o teava invechita a cedat, bazinul Floreasca a ajuns o adevarata rusine nationala, asa cum aprecia si presedintele FRP, George Gaita, prezent in weekend la traditionalul derby Steaua-Dinamo. "Nu investim si ne asteptam la rezultate. Nu poti avea performante din nimic la nesfarsit. Bazinul Floreasca a ajuns o rusine nationala! Nu se mai poate juca polo. Este ca si cand vrei sa joci rugby pe un teren de handbal, sau ii obligi pe cei de la tenis sa joace un meci de dublu pe un teren de simplu", a comentat presedintele FRP, care tot incearca sa gaseasca sprijin pentru ca poloistii sa beneficieze macar de o baza de pregatire ultramoderna. "Englezii au daramat stadionul Wembley, considerat Templul fotbalului, si au construit o arena moderna in loc. Iar noi nu avem inca in tara un stadion macar ca fostul Wembley! Nu ne dam seama ca sportul romanesc nu poate tine pasul fara sa aiba o baza materiala adecvata performantei. Suntem obligati sa ne pregatim iarna intr-un bazin ca Floreasca si pierdem tot ce acumulam vara. S-a vazut si la Mondialele din Australia, unde am capotat si pentru ca Floreasca a fost inutilizabil. Iar in septembrie, la Bratislava, dupa o pregatire adecvata de vara, am fost la un pas sa obtinem biletele pentru JO 2008 dupa ce ne-am batut de la egal la egal cu Muntenegru, cu sapte campioni mondiali si europeni in lot", a mai spus Gaita, care nu si-a pierdut speranta, insa, ca din programul guvernamental de construire a 70 de bazine in intreaga tara va aparea in urmatorii ani macar un bazin olimpic ultramodern si in Capitala.
In alta ordine de idei, sa mentionam ca derby-ul Steaua-Dinamo s-a incheiat "frateste", militarii pregatiti de Ionut Angelescu castigand, sambata, cu 6-4, gratie evolutiei internationalilor George Georgescu (3 g) si Nenciu Bertini (foto), in vreme ce ros-albii antrenati de Liviu Raducanu au invins, ieri, cu 7-5, la capatul unei dispute in care Adrian Cretu si-a adus aminte de vremurile bune si a inscris trei goluri. "Sunt mahnit! Ce am vazut n-a fost polo si asta pentru ca bazinul este mult prea mic fata de cerintele internationale", a comentat antrenorul Vlad Hagiu, venit sa-i urmareasca pe componentii reprezentativei nationale din ambele echipe.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.