Fostul sef al Agentiei Domeniilor Statului (ADS), Barna Tanczos, in prezent secretar de stat in cadrul Ministerului Transporturilor, a anuntat, sambata, intr-o conferinta de presa sustinuta la Miercurea Ciuc, ca va cere din partea Serviciului de Paza
Fostul sef al Agentiei Domeniilor Statului (ADS), Barna Tanczos, in prezent secretar de stat in cadrul Ministerului Transporturilor, a anuntat, sambata, intr-o conferinta de presa sustinuta la Miercurea Ciuc, ca va cere din partea Serviciului de Paza si Protectie (SPP), protectie pentru el si familia sa, dupa ce barbatul care l-a injunghiat a fost eliberat din arest.
Barna Tanczos sustine ca nu poate intelege cum un om atat de periculos precum Alecu Chitaru, arestat pentru tentativa de omor, poate fi pus in libertate. "M-am prezentat la mai multe procese si ma mira felul in care instanta judecatoreasca din Romania intelege sa-si faca treaba. De aceea am ajuns unde am ajuns. Eliberarea acestui individ este de neinteles. A fost arestat pentru tentativa de omor si daca astazi mai traiesc, se datoreaza doar medicilor. Alecu Chitaru este un pericol si pentru martorii neaudiati inca. Desi a trecut un an si opt luni de la atacul asupra mea, este un pericol pentru oricine intra in legatura cu el. A sechestrat oameni, a intrat cu arme albe in diferite institutii, a amenintat in repetate randuri conducatorii institutiilor, a planuit atacul asupra mea si nu pot sa inteleg decizia instantei", a spus Tanczos. Acesta a mai precizat ca este norocos ca se afla intr-o pozitie favorabila, spre deosebire de alti oameni cinstiti din tara asta care nu au posibilitatea de a cere protectie. "Voi cere SPP-ului protectie pentru mine si familia mea, dar pot spune ca eu am noroc sa pot cere acest lucru deoarece am o functie, dar ceilalti, adica martorii, nu vor putea face acelasi lucru", a spus Barna.
Nenumarate cereri de eliberare din arest
Alecu Chitaru, trimis in judecata pentru injunghierea fostului sef al Administratiei Domeniilor Statului, a fost pus in libertate joi, dupa ce magistratii Curtii de Apel Bucuresti au admis recursul sau impotriva deciziei instantei inferioare, care ii prelungise mandatul de arestare. Decizia Curtii de Apel Bucuresti este definitiva. Chitaru a cerut de mai multe ori sa fie pus in liberate, invocand diferite sarbatori religioase sau diferite boli. De asemenea, el a sustinut in nenumarate randuri ca nu are nici o legatura cu fapta pentru care este arestat. Chitaru a spus ca mandatul de arestare emis pe numele sau este nul, deoarece datele de identificare - codul numeric personal - si datele de stare civila, nu ii apartin lui, ci unei alte persoane, din localitatea Paunesti, judetul Vrancea. "Nu am nici o legatura cu fapta. Eu il consider prieten pe Tanczos Barna. Am spus si in fata procurorului anchetator, in luna iunie 2006, ca datele din mandatul de arestare sunt eronate", a sustinut Chitaru. Acesta le-a spus judecatorilor ca nu va mai vorbi niciodata in fata unei instante romanesti si a cerut sa fie judecat in Ungaria, pe motiv ca partea vatamata este de nationalitate maghiara.
Injunghiat cu o baioneta
Alecu Chitaru, reprezentant al taranilor de la Cotnari care doresc sa-si recapete viile expropriate de regimul comunist, a fost arestat preventiv in 24 martie 2006, sub acuzatia de tentativa de omor. Cu o zi inainte, Chitaru, nemultumit de raspunsul primit la o adresa inaintata catre ADS privind retrocedarea unor terenuri in judetul Iasi, a intrat in biroul presedintelui de atunci al ADS, Tanczos Barna, iar dupa o discutie scurta l-a injunghiat cu o baioneta din primul razboi mondial, lunga de 15 cm, provocandu-i leziuni grave. "M-a injunghiat cu o baioneta din primul razboi mondial, lunga de 15 centimetri, mi-a sectionat o coasta in doua, mi-a intepat diafragma si lama a intrat la distanta de milimetri intre plamani si ficat, provocandu-mi o hemoragie puternica. Doar interventia medicilor mi-a redat viata si pot sa fiu astazi printre dumneavoastra", a declarat fostul sef al ADS, citat de Mediafax. Potrivit raportului Institutului National de Medicina Legala "Mina Minovici", Alecu Chitaru avea discernamant in momentul in care a comis fapta.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.