Presedintele Traian Basescu s-a plans ieri la Iasi, unde a participat la adunarea electorala a PLD, ca nu este lasat de oligarhi sa explice romanilor de ce trebuie sa opteze, la referendumul din 25 noiembrie, pentru sistemul de vot uninominal pe care
Presedintele Traian Basescu s-a plans ieri la Iasi, unde a participat la adunarea electorala a PLD, ca nu este lasat de oligarhi sa explice romanilor de ce trebuie sa opteze, la referendumul din 25 noiembrie, pentru sistemul de vot uninominal pe care l-a propus.
"Este dificil sa-i informez pe romani, si nu pentru ca acestia ar intelege greu, ci pentru ca s-a creat un baraj informativ, astfel incat alegatorii sa nu afle despre referendum sau ca vor avea posibilitatea sa voteze altceva decat doresc oamenii politici. (...)
Pana si televiziunea publica a acceptat o singura aparitie a presedintelui pentru a explica votul uninominal", a declarat Basescu, citat de Mediafax. In opinia sa, aceasta dovedeste cata teama si opozitie exista la schimbare si cata influenta are oligarhia politica de astazi.
Totodata, seful statului a reluat criticile la adresa actualei clase politice din Romania, subliniind ca aceasta si-a atins limitele si este expirata.
"Avem o clasa politica expirata, care nu poate fi totusi acuzata ca nu si-a dus la indeplinire mandatul. (...) A dus Romania in NATO si UE, a transformat economia de comanda intr-o economie de piata, dar acestea nu sunt suficiente pentru a ne asigura un viitor mai bun.
Au aparut interese trans-partinice, asistam la o cardasie intre oameni politici, oameni de afaceri si moguli media", a spus Basescu. El i-a criticat si pe analistii politici care gasesc justificari actualei constructii politice ce conduce Romania.
El a prezentat noul sistem de vot ca pe o solutie radicala pentru curatarea clasei politice din Romania. Presedintele Traian Basescu a ajuns ieri, in jurul orei 13,00, la Iasi, unde a participat la adunarea electorala a PLD, la Casa Sindicatelor din municipiu.
La adunarea PLD au participat aproximativ 1.300 de persoane, membri si simpatizati ai PLD, in frunte cu presedintele partidului, Theodor Stolojan.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.