Acordul dintre Guvernele roman si brazilian privind eliminarea regimului de vize pentru romanii care stau mai putin de 90 de zile pe teritoriul brazilian semnat la Bucuresti in data de 16 octombrie 2004, intra in vigoare incepand de maine- 11 noiembrie. Cu toate acestea, cetatenii romani care intra pe teritoriul Republicii Federative a Braziliei cu intentia de a ramane pentru o perioada mai indelungata de 90 de zile, de a munci, de a exercita o profesie sau de a studia trebuie sa obtina in continuare vizele corespunzatoare inainte de intrare.