Våndut in 60 de tari, „4 luni, 3 saptamåni si 2 zile“, regizat de Cristian Mungiu, este vazut de presa straina favorit la Premiul Oscar pentru Cel mai bun film strain. Nominalizarile pentru toate categoriile vor fi facute cun
Våndut in 60 de tari, „4 luni, 3 saptamåni si 2 zile“, regizat de Cristian Mungiu, este vazut de presa straina favorit la Premiul Oscar pentru Cel mai bun film strain. Nominalizarile pentru toate categoriile vor fi facute cunoscute publicului pe 22 ianuarie.

Reactia entuziasta a criticilor americani l-a ridicat pe Mungiu la rangul de cineast de prima mana pe plan international. Regizorul spune ca triumful de la Cannes a facut ca filmul sa fie distribuit in 60 de tari. Numai in Franta, pelicula romaneasca a adunat peste 300.000 de spectatori. Productia lui Mungiu va testa piata americana abia din ianuarie, cand va avea premiera in cinematografe.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.