Catalogul din scoli are o rubrica speciala care dateaza inca de pe vremea comunismului. In mod normal, la sfarsitul acestuia sunt trecute profesiile si locurile de munca ale parintilor, pentru ca profesorii sa se poata orienta mai bine. Unii parinti
Catalogul din scoli are o rubrica speciala care dateaza inca de pe vremea comunismului. In mod normal, la sfarsitul acestuia sunt trecute profesiile si locurile de munca ale parintilor, pentru ca profesorii sa se poata orienta mai bine. Unii parinti s-au plans ca, in licee si scoli din Capitala, profesorii si dirigintii au inceput sa treaca profesia si locul de munca si in dreptul numelui elevului. Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Scolar General Bucuresti, acest lucru ar incalca regimul de completare a documentelor si, acolo unde sunt semnalate astfel de cazuri, se vor trimite comisii de cercetare administrativa. „Exista situatii in care sunt si rubrici albe, cu locuri de munca netrecute. Orice parinte poate solicita sa nu fie trecut in rubrica, cum sunt cei care lucreaza in serviciile secrete de exemplu. Daca au fost trecute profesia si locul de munca in dreptul numelui si prenumelui elevului, depinde cum sunt scrise. Daca dirigintele a trecut cu creionul, ca sa ii fie mai usor, nu e o chestiune foarte grava. Daca a completat in cerneala, se incalca regimul actelor de studii, pentru ca nu ne jucam de-a catalogul“, ne-a declarat Lucia Damia n, inspector scolar coordonator in sectorul 1 al Capitalei. Referitor la mentionarea profesiei si locului de munca ale parintilor, Lucia Damian a afirmat ca acest lucru este absolut normal, pentru ca sunt situatii de urgenta in care parintii trebuie gasiti. „Numarul de telefon este, in unele cazuri, insuficient, mai ales daca lucreaza intr-o fabrica si nu-si poate tine telefonul cu el. Pe vremuri, cand copiii nu mai frecventau scoala, erai nevoit sa trimiti scrisori parintilor la serviciu. N-ar trebui sa existe discriminari din cauza profesiei parintilor, acum insa depinde de viziunea fiecaruia“, a mai precizat inspectorul Lucia Damian.

'Cine vrea sa faca tålharii le face oricum>>


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.