Statul roman, prin compania Minvest Deva, va fi un actionar insignifiant in proiectul de la Rosia Montana si va avea, dupa realizarea investitiei, o participatie sub 1%, a declarat, ieri, Teodor Atanasiu, presedintele AVAS, intr-o conferinta de pres
Statul roman, prin compania Minvest Deva, va fi un actionar insignifiant in proiectul de la Rosia Montana si va avea, dupa realizarea investitiei, o participatie sub 1%, a declarat, ieri, Teodor Atanasiu, presedintele AVAS, intr-o conferinta de presa la Alba Iulia. Conform acestuia, AVAS este in proces de preluare de la Ministerul Economiei si Finantelor a mai multor companii miniere, Minvest Deva fiind implicata si in proiectul de la Rosia Montana. Aceasta detine un pachet de circa 19% suta din actiunile companiei care vrea sa faca aceasta investitie - Rosia Montana Gold Corporation, conform Mediafax. Actiunea de preluare a companiilor miniere va fi terminata in decembrie, insa „AVAS nu va adopta nicio pozitie fata de proiectul de la Rosia Montana, ci va astepta deciziile instantei in procesele care sunt deschise impotriva proiectului“, a mai spus Atanasiu.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.