PUNCTUL PE EI
Calificarea Stelei in grupele Ligii Campionilor s-a transformat din titlu de glorie in povara apasatoare. Diferenta de valoare dintre echipa noastra si adversarii pe care i-am intalnit a fost atat de mare, incat fiecarei infrangeri
PUNCTUL PE EI
Calificarea Stelei in grupele Ligii Campionilor s-a transformat din titlu de glorie in povara apasatoare. Diferenta de valoare dintre echipa noastra si adversarii pe care i-am intalnit a fost atat de mare, incat fiecarei infrangeri i-a fost adaugata o doza consistenta de umilinta. Ultima pilula de amar ne-a fost administrata de Sevilla. Dupa intamplarea de miercuri seara, pifanii s-au regrupat in garnizoana suferintei, patronul a renuntat la spectacolul optimismului infantil, suporterii injura de mama focului. Situatia de criza din Ghencea este definita. Solutiile de gestionare a crizei nu sunt insa la fel de bine conturate. Sau cel putin nu le intuim noi, cei derutati de logica fracturata a guvernatorilor coloniei steliste.


Un principiu indiscutabil in dictatura capitalului este acela ca cine da banul da si tonul. Puterea este asadar la Gigi Becali. Competenta trebuie cautata insa in alta parte. In aceste conditii, rezolvarea situatiei de criza de la Steaua depinde clar de raspunsul care va fi dat unei intrebari esentiale. Va accepta Gigi Becali delegarea de competenta?


Spuneam ca Sevilla a dat miercuri un diagnostic corect suferintei steliste. Premisa buna pentru un tratament adecvat. Joi, Gigi Becali a declarat ca este principalul vinovat pentru situatia in care a ajuns Steaua. Alt diagnostic corect si, la prima vedere, alta premisa favorabila redresarii situatiei. Numai ca Gigi Becali nu s-a oprit la timp. Intr-un interviu acordat cotidianului ProSport zice: "In iarna o sa iau trei jucatori: un mijlocas stanga, un mijlocas central si un atacant. Nu am inceput cautarile. Dar, inainte sa ma hotarasc, o sa merg personal sa-i urmaresc, nu mai vreau casete".


Edificator, nu? Vrea Gigi sa spuna ca nu va merge nici de aici inainte pe mana profesionistilor, ca nu va accepta delegarea de competenta. Va ramane el, doar el!, competentul de serviciu la Steaua. Daca declaratia este sincera, daca Gigi nu si-a tras o noua aroganta prin respectiva declaratie, dezastrul este asigurat. Sau poate a gandit patronul sa izoleze Steaua in mediocritatea competitiei interne, ferindu-se astfel de ingenuncherea europeana. Cand te examineaza Buzaul, Mioveniul sau Ceahlaul, poti sa te salvezi mai usor de la repetentie.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.