Printre cele mai bune filme video de un minut realizate anul acesta de tineri din Europa si Asia Centrala se afla si creatia unui copil din Romania, nominalizata pe lista celor 18 participante la TheOneMinutes Awards Festival 2007, din 9-11 noiembrie
Printre cele mai bune filme video de un minut realizate anul acesta de tineri din Europa si Asia Centrala se afla si creatia unui copil din Romania, nominalizata pe lista celor 18 participante la TheOneMinutes Awards Festival 2007, din 9-11 noiembrie. Filmul "In intersectie" a fost realizat de Cristian Costea, de 12 ani, la atelierele de creatie video organizate de Asociatia Signis Romania - devenita din 2007 partener oficial al proiectului european "TheOneMinutesJr" initiat de Sandberg Institute, European Cultural Foundation si Unicef. "Recolta" celor cinci ateliere de la Petrosani, Iasi, Constanta, Oradea si Bucuresti o reprezinta 53 de filme de fictiune si animatie realizate de 80 de adolescenti aflati in situatie de risc. Timp de sapte zile, cate 20 de participanti au locuit impreuna si, coordonati de profesionisti in domeniu, au scris un scenariu pe propria lor poveste, l-au regizat, au invatat elemente de montaj si modul cum se filmeaza cu camera digitala. "Dorim sa le dam posibilitate adolescentilor si tinerilor sa-si faca auzita vocea de cat mai multi oameni si sa le deschidem cai catre manifestari media, emisiuni tv, festivaluri de arta si alte forumuri, care traditional sunt rezervate celor mari", ne-a declarat dr. Rodica Buzoianu, directorul proiectului "Un Minut de Adolescenta". In acest an, partenerii principali ai proiectului sunt Unicef Romania, FONPC - prin programul Procopil, European Cultural Foundation. Filmele realizate in 2007 vor fi prezentate si premiate la cea de-a II-a editie a Festivalului International de Film "Privind Copiii" - "Facing Children" (14 -19 noiembrie, Bucuresti), organizata de Signis Romania in colaborare cu Unicef Romania. (Magda SEVERIN)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.