Guvernul Romaniei si cel al Ungariei vor semna, saptamana viitoare, la Sibiu, o Declaratie comuna pentru construirea unei linii de cale ferata, de mare viteza, pe ruta Budapesta-Bucuresti-Constanta si un acord de extindere a domeniilor in care romani
Guvernul Romaniei si cel al Ungariei vor semna, saptamana viitoare, la Sibiu, o Declaratie comuna pentru construirea unei linii de cale ferata, de mare viteza, pe ruta Budapesta-Bucuresti-Constanta si un acord de extindere a domeniilor in care romanii pot fi angajati in Ungaria fara un permis de munca. "Partea ungara are un proiect de constructie a unei linii de cale ferata de mare viteza, pornind de la Paris si pana la Budapesta, cu tranzit prin Viena. Dorim sa ne cuplam la aceasta linie de mare viteza", a declarat Attila Cseke, secretar de stat in Secretariatul General al Guvernului. El a aratat ca este de asteptat ca la sedinta comuna a celor doua Guverne sa se anunte si deschiderea "mai larga" a pietei muncii ungare pentru lucratorii romani. In prezent, cetatenii romani pot fi angajati in Ungaria, fara permis de munca, in doar patru domenii care includ 254 de specializari. In alte domenii, muncitorii romani pot fi angajati doar daca detin un permis de munca, iar piata ungara nu dispune de specialisti proprii in acele profesii. "Pentru cetatenii romani, piata fortei de munca este libera in Ungaria in patru domenii cu 254 de specializari. Pentru celelalte domenii, daca un cetatean roman doreste sa se angajeze in Ungaria ii trebuie permis de munca, eliberat numai dupa un studiu al pietei fortei de munca ce indica necesarul de specialisti. Dorim o extindere a domeniilor", a spus Cseke. (C.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.