Au distrus Zidul Chinezesc
O portiune de 23 de metri din Marele Zid Chinezesc a fost distrus cu ocazia unor lucrari de minerit ilegale desfasurate in zona Luliang, in urma carora patru persoane au fost arestate, a informat o agentie de presa chineza. Portiunea respectiva, cu o inaltime de zece metri, situata in regiunea autonoma Mongolia Interioara, a fost complet distrusa si o suprafata de circa o mie de metri patrati de zona protejata din imprejurimi a fost grav afectata in luna octombrie, din cauza lucrarilor efectuate cu masini. Marele Zid Chinezesc a fost declarat in 1987 Patrimoniu al Umanitatii. (D.M.)
Cel mai scump desert din lume, la New York
Cel mai scump desert din lume, un "Sundae" din inghetata de ciocolata in valoare de 25.000 de dolari, realizat de un maestru bucatar din New York, a fost inclus in Cartea Recordurilor, informeaza Reuters. Stephen Bruce, proprietar al restaurantului Serendipity 3, s-a asociat cu producatorul de bijuterii Euphoria New York pentru a crea "Frrozen Haute Chocolate", un desert din inghetata care contine 28 de tipuri de ciocolata, dintre care 14 sunt printre cele mai scumpe si exotice din lume. Desertul contine 5 grame de aur comestibil de 23 de carate si se serveste intr-un bol decorat cu aur comestibil. La baza cupei este asezata o bratara de aur de 18 carate decorata cu diamante albe. Desertul este decorat cu frisca acoperita cu aur comestibil si o portie de Madeline au Truffe de la compania Knipschildt Chocolatier, care costa aproximativ 7500 de euro kilogramul.
Desertul se serveste cu o lingurita din aur decorata cu diamante albe si ciocolatii, care poate fi luata acasa. "Ne-a luat mult timp sa experimentam cu toate ingredientele si aromele si am avut nevoie de peste trei luni doar pentru a crea lingurita din aur", a spus Bruce. In urma cu patru ani, Bruce a lansat un "Sundae" numit Golden Opulence, in valoare de 1000 de dolari, care deja a fost adoptat de multe celebritati. Marti, un alt maestru bucatar din New York, Frank Tujague, de la hotelul The Westin New York, a fost inclus in Guinness Book pentru cel mai scump colacel, in valoare de 1000 de dolari, ornat cu crema de branza, trufe, boabe de goji (un soi de macese), jeleu de Riesling si decorat cu frunze din aur. (D.M.)