Grupul spaniol de investitii imobiliare Gea Prasa, prezent pe piata locala din vara anului 2005, vizeaza investitii in Capitala de circa 300 milioane de euro pentru urmatorii 2-3 ani, apreciaza Dorinel Cazacu, Country Managerul companiei. Acesta a pr
Grupul spaniol de investitii imobiliare Gea Prasa, prezent pe piata locala din vara anului 2005, vizeaza investitii in Capitala de circa 300 milioane de euro pentru urmatorii 2-3 ani, apreciaza Dorinel Cazacu, Country Managerul companiei. Acesta a precizat ca volumul estimat pentru perioada ce urmeaza se va adauga activitatilor derulate pana in prezent de companie, prin achizitia de terenuri si lucrarile incepute la cele 2 proiecte din Bucuresti, toate acestea ridicandu-se la circa 120 milioane de euro.
De asemenea, reprezentantii companiei au precizat ca toate investitiile de pana acum au fost realizate din fonduri proprii, urmand ca abia mai apoi sa se faca apel la finantare externa. Aceasta strategie a avut ca scop demonstrarea increderii pe care actionarii companiei o au in piata imobiliara locala.Laguna Residence: 504 locuinte pentru clasa mediu-plus, cu 96 mil. euroGea Prasa a lansat ieri oficial primul sau proiect pe piata romaneasca, Laguna Residence, ce va cumula o investitie totala de 96 milioane de euro. Proiectul se va desfasura pe un teren de 53.500 mp, pe malul Lacului Tei, pe terenul fostei baze sportive Keoke, si va cuprinde 504 locuinte destinate clasei mediu-plus. De asemenea, ansamblul va ingloba spatii comerciale, terenuri de sport, spatii de recreere, precum si locuri de parcare subterane si supraterane.
Suprafetele apartamentelor, ce vor avea de la 2 la 5 camere, vor varia intre 117 si 165 mp, in timp ce penthouse-urile vor ajunge pana la 220 mp. In ceea ce priveste preturile, Cazacu a subliniat ca, avand in vedere diferitele faze de livrare a locuintelor si diferitele tipuri de produse, este greu de estimat valoarea apartamentelor la livrarea acestora pe piata. Cu toate ca o serie de preturi definitive sunt dificil de estimat in momentul de fata, acestea urmand a evolua odata cu piata, Beatrice Dumitrascu, Head of Project Accounts Residential Sales Eurisko, a precizat ca cel mai ieftin apartament in cadrul ansamblului poate fi achizitionat in momentul de fata cu 170.000 euro. Pe de alta parte, cel mai mare pret, de circa 650.000 euro, va trebui sa-l achite cei care isi doresc sa achizitioneze un penthouse. Niciunul dintre aceste preturi nu include locurile de parcare sau TVA.Proiectul va fi livrat integral la sfarsitul lui 2010 - inceputul lui 2011In ceea ce priveste termenul de finalizare a lucrarilor, Dorinel Cazacu a precizat ca primele apartamente vor fi livrate in octombrie 2009, in timp ce locuintele din a doua etapa vor fi gata, cel mai devreme, pentru sfarsitul lui 2010 sau inceputul lui 2011. "Prima faza de dezvoltare a proiectului vizeaza finalizarea a 252 de apartamente dispuse in 9 cladiri cu un regim de inaltime P+3, P+4 - P+6 si P+7", a precizat Mirela Mateescu, Key Account Manager, Residential Sales Eurisko. Reprezentantii companiei au adaugat ca, pana la lansarea oficiala a proiectului, nu au inceput inca vanzarile.
In afara de proiectul Laguna, Gea Prasa mai detine terenul fostei fabrici de ulei Muntenia, pe care va dezvolta un proiect rezidential destinat clasei de mijloc, ce va cuprinde aproximativ 2.000 de unitati locative. Investitia estimata pentru acest ansamblu se ridica, conform lui Cazacu, la circa 130.000-140.000 euro. Reprezentantul companiei a adaugat ca, separat de activitatea desfasurata de grup per-ansamblu, Grupo Prasa are in plan alte 2 proiecte rezidentiale, in Constanta, rezidentialul fiind principalul segment vizat de viitoarele investitii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.