Romania de-abia a reusit sa intre in UE si sa accepte cateva baze SUA pe teritoriul ei, ca i se si da la oase cu toate paturile de arme existente in panoplia noii media. Bombardamentul anti-Romania duce la o manipulare uriasa. Le Monde sintetizeaza:
Romania de-abia a reusit sa intre in UE si sa accepte cateva baze SUA pe teritoriul ei, ca i se si da la oase cu toate paturile de arme existente in panoplia noii media. Bombardamentul anti-Romania duce la o manipulare uriasa. Le Monde sintetizeaza: in presa italiana cuvantul "roman" a devenit sinonim cu "rom".
Operatiunea a fost bine regizata, mizandu-se de la bun inceput pe implicarea emotionala a italienilor supusi oricum tracasarilor nomazilor portretizati drept romani. Va reamintesc primele "informatii" despre actul reprobabil, voit si diabolic umflate pentru a provoca un impact corespunzator: "sotia unui parlamentar italian a fost violata si ucisa bestial de un roman la Roma". Prin televiziune, informatia este furnizata fierbinte pentru inflamarea Italiei, care, evident, se revolta automat. Degeaba se mai bucura cetateanul Uniunii Europene Romulus Mailat de prezumtia de nevinovatie, el a ramas in subconstientul maselor drept un roman violator si criminal, ca toti romanii care jefuiesc Italia. Daca le luam pe rand, rapid, observam: victima nu era sotia unui parlamentar, Mailat nu este roman, ci tigan, nici violator, dupa cum s-a dovedit, criminal, nu se stie si, in ce priveste hotiile gainarilor, cred ca, adunate pe un an, se pot incadra cu usurinta in spaga obtinuta dintr-un contract oneros la nivel inalt.
Analizand la rece, constatam sec ca Romania se afla in plin razboi informational care si-a gasit un nou pretext de atac pe fondul presupusei crime comise de tiganul Romulus Mailat. Romanii si Romania au mai primit astfel de lovituri violente in istoria recenta, incepand cu "evenimentele din decembrie": de la zecile de mii de victime inexistente de la Timisoara la prezentarea maltratarii oribile a lui Mihaila Cofariu, la Targu Mures, in 1990, drept un act barbar al romanilor impotriva minoritatii maghiare, de la lebedele mancate de romani/romi la Viena (afirmatie nedovedita, virata prin presa austro-ungara) la cazul Hadareni, unde romanii au fost portretizati drept satrapi si "mancatori de tigani pe paine", iar familiile ucigasilor drept singurele victime. Iata ca Italia are astazi "Hadereni"-ul ei. Insa in aceasta sunt antrenati, in mod egal, si romanii, si tiganii. Iar lipsa de implicare a institutiilor insarcinate cu apararea tarii spune multe.
Cine sta in spatele manipularii care ne fractureaza de aliatul natural al Romaniei in UE si NATO, Italia? Ziarul ZIUA ofera astazi un posibil raspuns. Studiind istoria Italiei post-fasciste nu poti sa nu ramai socat de nivelul implicarii KGB in politica italiana. Comunistii italieni care beneficiau in trecut de stipendii direct din URSS sunt prezenti si azi la guvernare, alcatuind o adevarata coloana a V-a in inima Europei Occidentale. Primarul Romei, Walter Veltroni, jumatate italian jumatate slav, a facut parte din Uniunea Tineretului Comunist Italian si a condus ani de zile ziarul comunist l'Unita. Presedintele Italiei, Giorgio Napoletano, este comunist din '45, dupa un mic stagiu la fascisti. In '56 incita pentru invadarea Europei de Est de catre trupele sovietice, motiv pentru care i-a fost si refuzata intrarea in Statele Unite ale Americii. Fostul ofiter FSB si MI 6 otravit cu poloniu, Alexandr Litvinenko, l-a acuzat pe premierul Romano Prodi, pana pe patul sau de moarte, ca este agent al KGB. De la Brigazile Rosii teroriste la cohortele de presari anti-Romania, mana Moscovei s-a simtit intotdeauna asupra Romei.
La fel cum s-a simtit asupra Romaniei. Sa mai amintim ca si proiectul de tiganizare a romanilor, practic de portretizare a romanilor drept tigani, este tot de esenta ruseasca si sa trimitem la campania fiului unui angajate a Ambasadei URSS la Bucuresti, Emil Loteanu. Celebrele lui filme despre tigani, care au facut inconjurul lumii, prezentau idilic satrele din Moldova care cantau mirific in... romaneste. Chiar si teatrul tiganilor din Moscova primise numele de "Teatrul Romen". Dupa 1990, campania de confuzare a lumii prin sintagma rom/roma/romani, devenita sinonima cu roman/romani/Romania, a capatat noi coordonate, pe axa Budapesta-Moscova si retur. Acum se adauga si Roma, capitala Italiei. Pacat. Intrebarea pusa de ZIUA zilele trecute ramane: mai exista vreun serviciu de informatii interne, sau externe, roman?


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.