INVENTIV. Un mecanic auto din orasul Lupeni, din Valea Jiului, si-a taiat masina in doua si a lipit-o pe casa pentru ca avea probleme cu locul de parcare. "Are numere pe ea, are taxele platite la zi, mai dau drumul si la semnalizari... Masina era a fiului meu, dar el a plecat din tara", spune Ion Bobocel. Omul a inovat si in privinta tencuielii: el si-a vopsit locuinta in culorile drapelului national si ale celui european.


13:50 - DROGURI
AREST. 11 traficanti de heroina din Bucuresti, intre care si un cetatean turc, au fost arestati preventiv pentru 29 de zile.
ACCIDENT. Un tanar a murit, iar alti cinci au fost raniti intr-un accident produs de un sofer baut in localitatea bistriteana Rebrisoara.


13:55 - AERIAN
BLOCAJ. Zeci de pasageri ai companiei low-cost Wizz Air au ramas pe aeroportul din Targu-Mures, din cauza unei greve declansate de controlorii de trafic din Italia. Din cauza aceluiasi protest si compania Tarom a anulat cursa Bucuresti - Roma.
DOSARUL GAZETA. Procurorii DIICOT Cluj ar putea fi amendati daca pana la urmatorul termen din dosarul "Gazeta" nu vor returna bunurile ridicate de la trustul de presa Gazeta, a decis Tribunalul Braila. La termenul de ieri, procesul a fost din nou amanat pentru ca au lipsit doi dintre avocati.


HARGHITA - Criza de medici la Ambulanta
Serviciul Judetean de Ambulanta Harghita, care trebuie sa deserveasca o populatie de aproape 350.000 de locuitori, are doar cinci medici angajati, adica de patru ori mai putin decat necesarul. Seful institutiei, dr Péter Szilárd, a declarat ieri ca deficitul inregistrat este cauzat de salariile mici si de legislatia in vigoare. Acesta a mai precizat ca exista puncte de ambulanta, spre exemplu la Toplita sau Gheorgheni, unde nu exista deloc medici.


VIOLENTÃ… - Tot mai multi copii sunt abuzati fizic
Peste 3.500 de copii au fost victime ale actelor de violenta de la inceputul anului, cinci dintre acestia decedand in urma loviturilor primite, potrivit datelor inregistrate de Politia Romana si prezentate ieri de Organizatia "Salvati Copiii". Cele mai multe cazuri de abuz fizic s-au produs in familie. In situatia a 91 dintre minori s-a dispus plasament in regim de urgenta. In ceea ce priveste varsta copiilor agresati, in 12 dintre cazuri victimele aveau sub 1 an, iar in alte 33, victimele aveau intre 1 si 2 ani. (Mediafax)


GALATI - 40 de tone de fier furate de la Mittal
Doi barbati care transportau ilegal 40 de tone de fier vechi furat din combinatul Arcelor Mittal din Galati au fost prinsi de jandarmi. Daca jaful ar fi reusit, valoarea prejudiciului s-ar fi ridicat la 20.000 de lei. Cei doi soferi ai camioanelor in care se afla fierul au negat ca ar fi autorii furtului si au declarat ca fusesera platiti doar sa transporte marfa. (D.M.)


DECIZIE - Doru Cristescu, sef peste criminalisti
Dupa ce a revocat-o din functie pe Camelia Grigore, pentru nereguli in activitate, ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, a numit ieri un nou director al Institutului National de Expertize Criminalistice, in persoana procurorului Doru Cristescu. Magistratul era procuror-sef delegat al Biroului de investigare a infractiunilor de terorism din cadrul DIICOT - structura central. Doctor in drept, cu o vechime in magistratura de 25 de ani, procurorul Cristescu va avea in subordine toate cele patru laboratoare interjudetene de expertize criminalistice. (V. Fotache)


EXCELENTÃ… - Roxana Roseti, premiata
Colega noastra Roxana Roseti a primit joi seara Diploma de Excelenta pentru Jurnalism European din partea Casei Europei EUROLINK. Proiectele editoriale ale ziarului nostru au fost onorate in contextul aniversarii unui deceniu de activitate a Casei Europei EUROLINK din Bucuresti, pentru meritele deosebite aduse cultivarii celor mai nobile traditii culturale romanesti si a promovarii talentelor la nivel national si european, ca modalitate de intarire a prestigiului identitatii romanesti.


AGRICULTURÃ… - Nu se mai accepta cereri de subventii
Ministerul Agriculturii a sistat, cu zece zile inainte de termenul-limita, primirea cererilor de subventii pentru insamantarea culturilor de toamna. Dupa ce mai multi fermieri i s-au plans, ieri, la Indagra, ca nu le mai sunt acceptate cererile, ministrul de resort, Dacian Ciolos, a explicat ca termenul a fost devansat pentru ca numarul redus al solicitantilor nu mai justifica mobilizarea angajatilor Agentiei de Plati (APIA), iar perioada optima de insamantare oricum a trecut. Grav este ca MAPDR a dat ordinul de sistare, insa a "uitat" sa anunte public acest lucru. (Florina Zainescu)


BRASOV - Vagoane cu minereu de uraniu, deraiate
Cinci vagoane de tren incarcate cu minereu de uraniu au deraiat ieri pe calea ferata a Uzinei "R" din localitatea Feldioara. Potrivit prefectului de Brasov, Adriana Dontu, vagoanele sunt inchise ermetic si deocamdata nu prezinta nici un pericol. Desi accidentul s-a petrecut ieri-dimineata, conducerea Uzinei "R" nu a anuntat Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta pana in jurul orei 14:00. Reprezentanti ai  Garzii de Mediu Brasov sustin ca nu exista pericol de radiatii cu uraniu in urma accidentului. (Libiu Mateescu)


CFR - Bilete online din 2008
Din 2008 vom putea face rezervari online pentru calatoriile cu trenul. "Acest sistem va fi implementat in totalitate la sfarsitul anului viitor, adica pasagerii vor putea face rezervare de acasa, iar cu aceasta vor primi biletul la casele de bilete de la gara", a declarat Adrian Vlaicu, directorul de marketing al CFR. Initial, biletele vor putea fi rezervate prin agentiile de turism, urmand sa poata fi achizitionate si de la controlorii de tren.