Compania olandeza de asigurari Aegon NV a raportat ieri o crestere cu 47% a profitului net din al treilea trimestru si a anuntat numirea unui nou director executiv, informeaza Reuters, citat de NewsIn. Aegon a anuntat o crestere a profitului net la 5
Compania olandeza de asigurari Aegon NV a raportat ieri o crestere cu 47% a profitului net din al treilea trimestru si a anuntat numirea unui nou director executiv, informeaza Reuters, citat de NewsIn. Aegon a anuntat o crestere a profitului net la 541 milioane euro, peste media estimarilor a zece analisti citati de Reuters, de 522 milioane euro, si l-a numit in functia de director executiv pe Alex Wynaendts, in varsta de 47 de ani. Profitul din al treilea trimestru pe 2006 a fost ajustat la 367 milioane euro, de la 679 milioane euro.
Aegon a declarat ca vanzarile noilor asigurari de viata au crescut cu 12%, in timp ce valoarea noilor afaceri, un indicator-cheie pentru veniturile viitoare, a crescut cu 51%. "Sectorul asigurarilor de viata a inregistrat rezultate peste asteptari, in timp ce diviziile de pensii si active si produse institutionale au raportat rezultate mai slabe decat estimam", a declarat analistul din partea firmei CorKluis, Rabo Securities. Profitul operational a crescut cu 2%, la 509 milioane euro, fata de nivelul ajustat de 497 milioane euro din 2006.
Analistii se asteptau in medie ca Aegon sa anunte un profit operational de 587 milioane euro, in care nu sunt incluse castigurile din investitii. Compania incearca sa se extinda in sectorul asigurarilor si pensiilor private din Europa de Est si Asia si are la dispozitie 1,5 miliarde euro pentru achizitii. In trimestrul precedent, Aegon a achizitionat divizia de asigurari a companiei Merrill Lynch. "Cred ca strategia noastra de baza, ce are ca scop concentrarea pe asigurarile de viata si pensii private, va ramane neschimbata", a declarat Shepard. "Alex Wynaendts nu va face nicio declaratie importanta pana cand nu va fi numit oficial in functia de director executiv".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.