Saptamana viitoare, pe piata romaneasca apare "Jurnalul pierdut al lui Don Juan", un volum lansat deja in 27 de tari, care se bucura de un imens succes la public.     Douglas Carlton Abrams, unul dintre cei mai faimosi si mai bine vandu
Saptamana viitoare, pe piata romaneasca apare "Jurnalul pierdut al lui Don Juan", un volum lansat deja in 27 de tari, care se bucura de un imens succes la public.     Douglas Carlton Abrams, unul dintre cei mai faimosi si mai bine vanduti scriitori la ora actuala in Europa si in America, s-a nascut in 1967, in Statele Unite. Romanul sau de debut, "Jurnalul pierdut al lui Don Juan" (The Lost Diary of Don Juan, 2007), a avut o geneza indelungata, autorul documentandu-se vreme de cinci ani. Publicat in primavara acestui an, romanul a avut lansari concomitente in douazeci si sapte de tari din America, Europa si Asia, bucurandu-se de un urias succes la public si fiind unanim apreciat de critica literara, cu atat mai mult cu cat anul 2007 a fost declarat in Spania "anul Don Juan".     Subiect. Sunt vremuri tulburi in Sevilla Secolului de Aur. Pana si stralucirea bogatiilor care impovareaza corabiile sosite din Lumea Noua paleste la umbra amenintatoare a Inchizitiei. Viata traita in luxura si moartea cautata inadins cu ascutisul spadei sunt firele ingemanate din care se tese destinul omenesc. In ceata inselatoare a acestui ev decadent se naste Juan Tenorio, copil din flori parasit in hambarul unei manastiri. Maicile il cresc in taina, la adapost de ochii lumii neiertatoare, si de la ele invata sa venereze femeia, piatra de temelie a creatiei lui Dumnezeu. Nu-si doreste altceva decat sa ajunga preot, insa o dragoste interzisa il sileste sa fuga in lume, sa-si gaseasca drumul. Destinul ii bate la usa sub chipul maleficului marchiz de la Mota, de la care Juan deprinde rafinata arta a seductiei. Dar, cand o femeie cu par unduitor si ochi migdalati le tulbura sufletele amandurora, viata devine un joc fara reguli. Patima dezlantuita il indeamna pe marchiz la tradare, iar Don Juan, indragostit pentru prima oara in viata, e invinuit de pacatul capital al desfranarii si azvarlit in tainitele Inchizitiei. Dumnezeirea isi afla lacasul in trupul femeii, iar placerea e la fel de sfanta precum suferinta, le raspunde el tortionarilor. Il va salva crezul statornic in iubire de amenintarea mortii? "Un roman superb, despre tainele sufletului omenesc sfasiat intre iubire si dorinta", scrie despre acest volum Publishers Weekly.     Nr. 70. "Jurnalul" este a 70-a carte care apare in Raftul Denisei, colectie a Editurii Humanitas, coordonata de Denisa Comanescu, in care au mai aparut pana acum autori importanti precum Anais Nin, Marguerite Duras, Nikos Kazantzakis, Salman Rushdie.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.