Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a admis, ieri, cererea de detasare, pentru un an, la Ministerul Justitiei, a procurorului Doru Ioan Cristescu, de la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate si Terorism
Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a admis, ieri, cererea de detasare, pentru un an, la Ministerul Justitiei, a procurorului Doru Ioan Cristescu, de la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate si Terorism (DIICOT). Procurorul Doru Cristescu, a fost sef al DIICOT si a condus, in 1997, o structura anticoruptie din cadrul Parchetului General. Cristescu a instrumentat de-a lungul timpului mai multe dosare, cele mai importante fiind cel privind scurgerile de informatii de la MAN si cel cunoscut sub numele "Privatizarile strategice" in care au fost cercetati Stamen Stanchev, Vadim Benyatov, Dorinel Mucea, Radu Donciu si Codrut Seres. De asemenea, Doru Ioan Cristescu este cel care, in 1997, l-a arestat pe fostul presedinte al Bancorex, Razvan Temesan, sub acuzatia ca a instrainat 34 de masini ale bancii. Acesta nu a fost insa condamnat la detentie.
Pe de alta parte, tot ieri, a fost aprobata si solicitarea de detasare la Ministerul Justitiei a lui Dan Romulus Varga, prim procuror al Parchetului Judecatoriei Satu Mare. (D.E.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.