Proiectul imobiliar Dambovita Center, cunoscut sub numele de Casa Radio, nu a primit avizul Comisiei de urbanism a Primariei Capitalei, astfel ca nu va obtine autorizatia de constructie, a declarat luni arhitectul-sef al municipalitatii, Adrian Bold.
Proiectul imobiliar Dambovita Center, cunoscut sub numele de Casa Radio, nu a primit avizul Comisiei de urbanism a Primariei Capitalei, astfel ca nu va obtine autorizatia de constructie, a declarat luni arhitectul-sef al municipalitatii, Adrian Bold.Proiectul Dambovita Center, respins de comisia de urbanism a Primariei CapitaleiBold a precizat ca proiectul Dambovita Center a fost prezentat saptamana trecuta in Comisia de Urbanism si Amenajarea Teritoriului din Primaria Capitalei, unde a fost respins in unanimitate, din cauza ca membrii comisiei au considerat ca investitia, prin locatia si dimensiunea sa, atrage necesitatea unui concurs de arhitectura pentru a gasi o solutie care "sa tina cont de statutul de capitala europeana al Bucurestiului". El a afirmat ca, potrivit legii, proiectul nu poate fi promovat in Consiliul General al Municipiului Bucuresti fara avizul Comisiei tehnice si, prin urmare, nu poate primi autorizatia de constructie necesara inceperii lucrarilor.
"Legea cere o autorizatie de construire fundamentata pe hotararea Consiliului General al Municipiului Bucuresti, care este consecutiva unui aviz dat de Comisia tehnica de urbanism", a declarat arhitectul sef al Capitalei. De asemenea, Adrian Bold a spus ca proiectul Dambovita Center nu dispune de un plan urbanistic zonal special, asa cum prevede legea in cazul terenurilor mai mari de 3.000 de metri patrati. Reprezentantii companiei Plaza Centers, actionarul majoritar al firmei Dambovita Center, care este responsabila de dezvoltarea proiectului "Dambovita Center", au transmis intr-un comunicat ca vor lua in considerare sugestiile facute de Comisia de urbanism a PMB, dupa prezentarea planurilor proiectului.
"Planurile Dambovita Center au fost aprobate de toti actionarii proiectului, inclusiv de autoritatea publica, prin intermediul Companiei Nationale de Investitii. De asemenea, am prezentat planurile noastre si Comisiei de Urbanism din cadrul Primariei Generale a Municipiului Bucuresti, care a facut cateva sugestii pe care le vom lua in considerare", a declarat directorul de tara al Plaza Centers, Luc Ronsmans. El a adaugat ca firma va continua colaborarea cu specialistii din cadrul comisiei. Reprezentantii Plaza Centers au declarat la lansarea oficiala a proiectului Dambovita Center ca lucrarile de constructie ar putea incepe in prima parte a anului viitor, dupa obtinerea tuturor autorizatiilor necesare, si vor dura circa 40 de luni.
"Avem in prezent o parte din avize si speram ca pana la sfarsitul acestui an sa primim toate autorizatiile necesare. Proiectul va fi finalizat in 40 de luni de la obtinerea acestuia", a declarat, intr-o conferinta de presa, Mordechay Zisser, presedintele grupului Europe Israel, care controleaza compania Plaza Centers. El a afirmat ca proiectul va fi realizat intr-o singura faza, desi in mod obisnuit constructiile de o complexitate similara sunt executate in mai multe etape.
Proiectul va fi construit pe o suprafata de 600.000 metri patrati si va include un centru comercial de 120.000 de metri patrati, doua cladiri de birouri cu cate 40 de etaje, un hotel de cinci stele cu 320 de camere si un aparthotel cu 115 camere, precum si o zona rezidentiala de 35.000 de metri patrati. Valoarea totala a investitiei este estimata la 600 de milioane de euro. Complexul va fi realizat de firma Dambovita Center, in care compania israeliana Plaza Centers detine o participatie de 75%, Compania Nationala de Investitii (CNI) administreaza 15% din capitalul social, diferenta fiind detinuta de firma Cenk Demir din Turcia. Contractul de parteneriat public-privat a fost incheiat in anul 2003, iar la sfarsitul anului 2006 a fost semnat un act aditional prin care Plaza Centers a intrat in actionariatul firmei Dambovita Center si a preluat managementul proiectului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.