Desi cuplul Elena Basescu-Andrei Hrebenciuc e tot mai prezent pe prima pagina a ziarelor mondene, relatia tinerilor tot nu e agreata  de celebrii lor parinti. Vizibil deranjat de alegerea fiicei sale, presedintele Basescu nu rateaza nici o ocaz
Desi cuplul Elena Basescu-Andrei Hrebenciuc e tot mai prezent pe prima pagina a ziarelor mondene, relatia tinerilor tot nu e agreata de celebrii lor parinti. Vizibil deranjat de alegerea fiicei sale, presedintele Basescu nu rateaza nici o ocazie ca sa arunce sageti spre „cuscrul“ Viorel Hrebenciuc, pe care-l tot da ca exemplu la categoria oilor negre ale politicii romanesti. Obsesia lui Basescu pentru stilul lui Hrebenciuc de a face politica s-a manifestat si la Oslo.

Presedintele Basescu s-a intalnit in Norvegia cu reprezentanti ai comunitatii romanesti, carora le-a vorbit despre reformarea clasei politice romanesti, votul uninominal, „sforarul“ Hrebenciuc, dar si despre situatia tensionata din Italia. El le-a explicat de ce a ales sa fie un presedinte-jucator, in loc sa aiba un mandat linistit si sa „le garanteze politicienilor linistea in ticalosie“. Potrivit lui Basescu, mandatul sau va fi ultimul in care „structurile create in tranzitie mai pot fi zgaltaite“.

Politicienii, unii maimutoi, altii sforari
Doar prin introducerea votului uninominal puterea in stat va putea fi exercitata de cei care au fost desemnati direct prin votul cetatenilor. In caz contrar, Basescu anticipeaza ca „politicienii devin niste maimutele ale oligarhiei financiare“.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.